Ο Θώμας Λαφτσής στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2: “Ο Νταμπράουσκας κάνει τους παίκτες του να παίρνουν φωτιά στο γήπεδο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η μεγάλη δόξα του παρελθόντος του ΟΦΗ Θωμάς Λαφτσής μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 τονίζοντας με νόημα πως “ο ΟΦΗ έχει ανθρώπους με φιλοδοξίες και πιστεύω πως σύντομα θα βρεθεί ξανά στην Ευρώπη”.

Ο Θωμάς Λαφτσής βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις εξέδρες του “Γεντί Κουλέ” όπου τιμήθηκε από τον ΟΦΗ αλλά και τον Σύλλογο Παλαιμάχων για την προσφορά του στην ομάδα. Μάλιστα όπως είπε ο ίδιος στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 είχε να βρεθεί πάρα πολλά χρόνια στο γήπεδο παρότι έρχεται συχνά στην Κρήτη για διακοπές. Ο Θωμάς Λαφτσής μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Βάλντας Νταμπράουσκας τον οποίο γνωρίζει από την θητεία του στην Βουλγαρία ενώ αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του ΟΦΗ εκφράζοντας την πίστη του πως η ομάδα θα μπορέσει να παίξει ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θωμάς Λαφτσής στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”

“Παρότι έρχομαι συχνά στην Κρήτη, στο γήπεδο είχα να βρεθώ πολλά χρόνια. Με κάλεσαν, ήταν απίστευτο αυτό που έζησα και που συνδυάστηκε με την μεγάλη νίκη του ΟΦΗ και για μένα ήταν μια μεγάλη γιορτή”.

“Με γυρίσατε 40 χρόνια πίσω όταν πρωτοήρθα στην Κρήτη. Θυμάμαι τότε ο κόσμος που τον συναντούσα πως “οι Κρητικοί είμαστε λίγο παράξενοι όμως όταν αγαπήσουμε ένα άτομο το έχουμε στην καρδιά μας για πάντα”. Πραγματικά έζησα πολύ όμορφα χρόνια στην Κρήτη και για πάντα έμεινε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής μου. Είναι αλήθεια πως νιώθω στο σπίτι μου και έτσι αισθάνομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο νησί”.

“Η αγάπη προς την ομάδα, αυτό που έζησε και η δική μου γένια πριν από 30-40 χρόνια, ήταν διαφορετικοί οι παίκτες. Πολλοί από αυτούς έμειναν για πάντα στην Κρήτη, αγάπησαν την ομάδα και τον κόσμο, αγαπήθηκαν, έτσι νιώθω και εγώ. Σαν να είμαι μέλος μιας οικογένειας και αυτό είναι το σπίτι μου”.

“Το γήπεδο δεν είναι το ίδιο, έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο σύγχρονο. Η ομάδα έκανε τα πάντα για να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Παρότι δεν έπαιξε πλήρης, δεν παύει να είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας όμως αυτό που κάνει φέτος ο ΟΦΗ να παίρνει όλα τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται στην Κρήτη, αυτά είναι που φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Ανάβουν την σπίθα μέσα στα μικρά παιδιά και την αγάπη για την ομάδα. Η Κρήτη και ο κόσμος της διαφέρει και πάντα έδειχνε την μεγάλη αγάπη του προς την ομάδα στηρίζοντας την στις καλές και κακές στιγμές και μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Δεν είμαστε το θηρίο της Ελλάδας όμως πάντα ήμασταν μια ομάδα που έπαιζε πάντα για να κερδίζει και να φέρνει καλά αποτελέσματα”.

“Το πάθος, η μεγάλη θέληση και δίψα για να πάρει τη νίκη. Αυτό που έκαναν οι παίκτες, να παλεύουν σε κάθε φάση, σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Έβλεπες ότι καίγονται μέσα τους και αυτό είναι που βλέπει ο κόσμος και έρχεται στο γήπεδο, όταν δει ότι οι παίκτες δίνουν τα πάντα για τη νίκη. Αυτό κάνει την ομάδα και τον κόσμο να γίνεται μια γροθιά και εύχομαι να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μακάρι να ξαναπαίξουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αυτό είναι μια επανάληψη της ιστορίας μας. Ο κόσμος θυμάται τα μεγάλα παιχνίδια που έχει παίξει ο ΟΦΗ και μακάρι να προκριθεί στην Ευρώπη και ξαναζήσει αυτές τις στιγμές”.

“Έχω περάσει και από τον Παναθηναϊκό και έχω πάρει τίτλους με αυτόν, πραγματικά αυτές είναι οι ομάδες που βρίσκονται στην καρδιά μου όμως όταν με ρωτάνε τι νιώθω, σκεφτείτε ότι είχα μια συνάντηση σε μια τράπεζα της Αθήνας με ρώτησε “που έχει μείνει η καρδιά σου” και του απάντησα “η καρδιά μου έμεινε στην Κρήτη”. Αγαπάω την Κρήτη, είναι το σπίτι μου, δυστυχώς μένω μακριά και δεν μου επιτρέπει να έρχομαι τόσο συχνά όσο θα ήθελα όμως κάθε φορά που βρίσκω την ευκαιρία έρχομαι και περνάω καλά εγώ και η οικογένεια μου”.

“Από την Βουλγαρία είχε δείξει ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή, είναι ένα όνομα που έκανε μεγάλα παιχνίδια με την Λουντογκόρετς και για μένα ήταν έκπληξη που ήρθε στην Κρήτη όμως αυτό δείχνει πως οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα έχουν μεγάλους στόχους και θέλουν να πετύχουν μεγάλα πράγματα με την ομάδα. Και θα χαρώ να το δω και να χαρεί και ο κόσμος να παίρνει μεγάλες νίκες ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και για μένα θα είναι μια μεγάλη χαρά, όπως και για τον κόσμο, να παίξει ξανά στην Ευρώπη γιατί το αξίζει κ αι ο ΟΦΗ και οι φίλαθλοι του”.

“Αυτό που είχε δείξει κ αι το είδα και στον ΟΦΗ, πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό προπονητή που η δουλειά του είναι να κάνει την ομάδα του να παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο. Να μπορεί να στήσει την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο, βεβαίως ένας προπονητής δεν είναι ποτέ μόνος του, έχει δίπλα του το team και επειδή τον έχω παρακολουθήσει πριν έρθει στην Βουλγαρία ήταν πάντα σε ομάδες που του άρεσε να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Νταμπράουσκας είναι ένας προπονητής που θέλει να βλέπει τους παίκτες να τα δίνουν όλα, να καίγονται για τη νίκη – κάτι που είδαμε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να παίρνουν φωτιά στο γήπεδο για να πάρουν τη νίκη. Αυτό που είδαμε με την ΑΕΚ είναι και ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του προπονητή. Όμως η ομάδα δείχνει αυτό που θέλει ο κόσμος και μπορεί να το επαναλάβει, αυτό που ζούσε την εποχή του Γκέραρντ, όπου κέρδιζε τους πάντες και είχε τρελάνει τον κόσμο στην Κρήτη. Ελπίζω και εύχομαι να φέρει ο Νταμπράουσκας την ομάδα ψηλά και να την δει εκεί που θέλει την δει ο κόσμος της”.

“Δεν είναι έκπληξη για μένα γιατί πραγματικά οι καλύτεροι τερματοφύλακες είναι σπάνιοι. Τώρα παίζεται διαφορετικό ποδόσφαιρο, συμμετέχουν πιο ενεργά στο παιχνίδι, πρέπει να έχουν και άλλα στοιχεία όπως καλή τεχνική κατάρτιση, να μπορούν να παίζουν καλά με τα πόδια και βλέπουμε πως ο Μπάουμαν κόντρα στην ΑΕΚ ότι είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνα και αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο αμυντικός πως ο τελευταίος παίκτης δύσκολα θα τρώει γκολ. Αυτό πιστεύω πως μπορεί να κάνει ο Μπάουμαν. Όλοι ξέρουμε πως μια ομάδα κρίνεται από το κλίμα, όταν είναι όλοι φίλοι μεταξύ τους παίζει σημαντικό ρόλο. Να καλύπτει ο ένας τον άλλον, έκανε λάθος ένας κόντρα στην ΑΕΚ, έτρεχαν τρεις να τον καλύψουν. Μου άρεσε πολύ ο Μπάουμαν και η άμυνα παρότι υπάρχουν νέοι παίκτες, έδειξαν ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες να κάνουν τον ΟΦΗ να πάει πολύ ψηλά”.

“Τότε ήξεραν πως βγαίνοντας από την καταπακτή, δύσκολα θα έπαιρναν κάτι από το παιχνίδι. Έχει πολλούς καλούς παίκτες, φοβόμουν να μην πάρει κόκκινη κάρτα παίκτης του ΟΦΗ γιατί αυτό που κάνουν οι διαιτητές στην Ελλάδα με το να μην παίζουν τα ντέρμπι, να νιώθουν αδικημένοι και σφυρίζουν διαφορετικά. Αποδείξαμε πως τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα μόνα τους, όταν έχεις μεγάλη θέληση και μεγάλη καρδιά μπορείς να κερδίσεις τον οποιονδήποτε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook