Ο ΟΦΗ τιμώρησε την ποδοσφαιρική αλαζονεία της ΑΕΚ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το άκουγες και το διάβαζες παντού, υπήρχε αυτή η ατμόσφαιρα του περίγυρου της ΑΕΚ πως θα έρθει στο Ηράκλειο και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη νίκη.

Μπορεί ο Μάτιας Αλμέιδα να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων που είναι ανάλογο με το ποδοσφαιρικό του κύρος και να παραδέχτηκε την ανωτερότητα του ΟΦΗ στο χθεσινό παιχνίδι ωστόσο ενδεχομένως και ο ίδιος να έπεσε… “θύμα” του ποδοσφαιρικού περίγυρου της Ένωσης νομίζοντας πως η ομάδα του θα κάνει πάρτι στο “Γεντί Κουλέ”.

Ο οργανισμός της ΑΕΚ δεδομένα πήρε αψήφιστα το χθεσινό παιχνίδι, ήρθε στο Ηράκλειο με ποδοσφαιρική άγνοια που είναι ασυγχώρηση για μια ομάδα του δικού της μεγέθους. Και αυτό το πλήρωσε με κάθε τρόπο γιατί ήταν ο ΟΦΗ που την κέρδισε και όχι η ΑΕΚ που ηττήθηκε.

Από όπου και αν το πιάσεις, το pregame του αγώνα του “Γεντί Κουλέ” είχε μια αίσθηση ανωτερότητας ξεχνώντας πως ο ΟΦΗ έπειτα από έξι αγωνιστικές μετρούσε μια ήττα ενώ οι τρεις ισοπαλίες προήλθαν από δικά του λάθη και όχι των αντιπάλων και πως άνετα θα μπορούσαν να είναι νίκες.

Ο ΟΦΗ εμφανίστηκε στιβαρός, βελτίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό το παιχνίδι του σε σχέση με εκείνο με την ΑΕΚ με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να εκπονεί το ίδιο σχέδιο που ωστόσο εκτελέστηκε με τελειότητα και ασφαλώς πολύ καλύτερα σε σχέση με την τρίτη αγωνιστική. Απολύτως φυσιολογικό αφού ο ΟΦΗ έχει προοδεύσει μέσα σε έναν μήνα, το pressing του ήταν ασφυκτικό, για 70 λεπτά την πίεσε ασφυκτικά με 6 και 7 παίκτες πάνω από το κέντρο – κάτι που επιχείρησε να το κάνει και με τον ΠΑΟΚ αλλά σαφώς ο βαθμός ετοιμότητας δεν ήταν ο ίδιος με χθες.

Το σημείο – κλειδί του χθεσινού αγώνα ήταν η ένταση και το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του, η λύσσα για ν’ αποδείξουν ότι οι τρεις ισοπαλίες προέκυψαν κατά λάθος και από δική τους ευθύνη. Ο Μπάκιτς που δεν σταμάτησε να μαρκάρει μέχρι και την λήξη του αγώνα, το απαράμιλλο πάθος που έδειξαν όλοι όσοι έπαιξαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για να δείξουν (και όχι ν’ αποδείξουν) ότι ο φετινός ΟΦΗ είναι μια πραγματικά καλή ομάδα.

Μια ομάδα που δεν έχει δει αψήφιστα κανένα παιχνίδι που έχει δώσει μέχρι τώρα και μπορεί στα τρία προηγούμενα παιχνίδια να μην πήρε αυτό που άξιζε αλλά αυτό το κέρδισε με το σπαθί της το βράδυ της Δευτέρας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook