Ο Νταμπράουσκας δεν επικαλέστηκε τύχη ή ατυχία και είπε την φράση – κλειδί: “Οι ισοπαλίες ήταν σαν ήττες για εμάς”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Λιθουανός τεχνικός, από την πρώτη μέρα που έφτασε στο Ηράκλειο δεν έδειξε καμία διάθεση να ωραιοποιήσει καταστάσεις.

Η συνέντευξη τύπου του περασμένου Σαββάτου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, εάν κάποιος την διαβάσει θα καταλάβει πολλά για τη νοοτροπία του φετινού ΟΦΗ. Θ’ αντιληφθεί ποιο είναι ακριβώς το πνεύμα που λειτουργεί μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και γιατί ο Λιθουανός επιμένει να λέει συνεχώς “πρέπει να μεγαλώνουμε συνεχώς”.

Ο Νταμπράουσκας ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του από τον προηγούμενο Οκτώβρη όταν και έριξε “άγκυρα” στο Ηράκλειο. Και αν είναι κάτι που έχει δημιουργήσει το δέσιμο μεταξύ του κόσμου του ΟΦΗ και του ίδιου είναι η ειλικρίνεια με την οποία μιλάει και επικοινωνεί τα της ομάδας προς εκείνον.

Διαβάζοντας λέξη προς λέξη όλα όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, η φράση – κλειδί που βγήκε από τα χείλη του Νταμπράουσκας ήταν η εξής: “Τις ισοπαλίες με την Λαμία και τον Ατρόμητο όλοι νιώθουμε σαν να είναι ήττες”.

Είναι η αρχή και το τέλος της νοοτροπίας που επικρατεί στον ΟΦΗ. Σαφώς και τους πειράζει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, όταν η ομάδα δεν κερδίζει ομάδες αυτής της κλίμακας. Και αυτό δείχνει, όπως σωστά επισήμανε ο Νταμπράουσκας, πόσο πολύ έχει προοδεύσει ο ΟΦΗ ή να το θέσουμε διαφορετικά. Λειτουργεί με τον αυτονόητο τρόπο σκέψης.

Νωρίς είναι, δεν κρίνεται τίποτα από την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος όμως ο Νταμπράουσκας γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι όταν ο ΟΦΗ έχει πάρει το προβάδισμα τρεις φορές, κόντρα σε Λαμία – Ατρόμητο, και δεν το έχει κρατήσει τότε ναι επικρατεί παγωμάρα στ’ αποδυτήρια.

Είναι αυτονόητο ότι η ομάδα χρειάζεται (και το κάνει) να παρουσιάζει ολοένα και πιο βελτιωμένο πρόσωπο από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Είναι αυτονόητο πως, πρώτος ο Νταμπράουσκας βγήκε το Σάββατο και είπε ότι κάναμε λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε.

Δεν κρύφτηκε ο Λιθουανός, όπως και ο Σωτηρίου, πίσω από ένα και δύο δοκάρια ή ουδείς εξ’ αυτών δεν χρησιμοποίησε τις λέξεις “τύχη – ατυχία”. Και αυτό υποδηλώνει μια πολύ σωστή νοοτροπία που τείνει ν’ αποτελέσει μια πολύ μεγάλη σταθερά για τον ίδιο τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook