Η αξιοποίηση του Φελίπε και η επιδραστικότητα του Βραζιλιάνου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια, ίσως η μοναδική καλή σέντρα, που έγινε σε όλο το παιχνίδι προς την περιοχή του Ατρομήτου αρκούσε για να κάνει σεφτέ ο Λουίζ Φελίπε.

Έπειτα από έξι φιλικά και τέσσερα επίσημα παιχνίδια, ο Λουίζ Φελίπε, μετά από εκείνο με την Φιορεντίνα, πέτυχε το δεύτερο φετινό του τέρμα. Και η πραγματικότητα είναι πως από την αρχή της χρονιάς η παραγωγικότητα του Λουίζ Φελίπε αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων του ΟΦΗ.

Και όχι άδικα καθώς ο Λουίζ Φελίπε είναι αποδεδειγμένα καλός ποδοσφαιριστής και την τέχνη του γκολ την κατέχει καλά. Άλλωστε το γκολ που πετυχαίνει κόντρα στον Ατρόμητο είναι δείγμα της δύναμης που έχει στο ψηλό παιχνίδι και την ικανότητα να σκοράρει με το κεφάλι.

Επειδή, όπως γράφουμε και παραπάνω, έχει γίνει πολύς λόγος για την μέχρι τώρα φτηνή παραγωγικότητα του Βραζιλιάνου επιθετικού, είναι γεγονός ότι τα γκολ θα έρθουν μέσα από την συνολική προσπάθεια και όχι μέσα από τον ίδιο. Ο Λουίζ Φελίπε, όπως θυμόμαστε και από την πρώτη του θητεία στον ΟΦΗ όταν και είχε πετύχει 9 γκολ σε 13 παιχνίδια, είναι παίκτης που χρειάζεται να τροφοδοτηθεί μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος μπορεί να βγάλει το “ψωμί” του όταν θα νιώσει πως η ομάδα μπορεί να τον βοηθήσει να σκοράρει.

Ο Φελίπε, λοιπόν, μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο μέχρι τώρα και δεν το έκανε; Αν πάρουμε υπ’ όψιν μας τα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος, η στρατηγική που ακολούθησε ο ΟΦΗ στα ντέρμπι με Άρη, ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν όταν χρειάστηκε να παίξει στην αντεπίθεση και όχι να κάνει παιχνίδι κατοχής. Σαφώς απέναντι σε Αστέρα και Λαμία ο Βραζιλιάνος δεν έβγαλε φάσεις όμως απέναντι στον Ατρόμητο μια φορά πήρε σωστά την μπάλα και έκανε το γκολ.

Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι η απόφαση της χρησιμοποίησης του, περισσότερο επιθετικογενούς, Αμπάντα αντί του Τοράρινσον ήταν σωστή από τον Βάλντας Νταμπράουσκας αφού σε συνδυασμό με την παρουσία του Λάρσον από τα δεξιά ο τεχνικός του ΟΦΗ πίστευε πως η τροφοδοσία προς τον Λουίζ Φελίπε θα ήταν μεγαλύτερη.

Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση του Λουίζ Φελίπε μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ είναι ένα καίριο ζήτημα για την συνέχεια, σε παιχνίδια ειδικά όπως αυτά που προηγήθηκαν απέναντι σε Ατρόμητο, Λαμία όπου ήταν εκείνος που με την μπάλα στα πόδια του και όχι πίσω από αυτήν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook