Δεν το “σκότωσε” το παιχνίδι και έχασε τζάμπα βαθμούς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι, με δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες, δεν κατάφερε να γίνει κυνικός και να τελειώσει το παιχνίδι και ο Ατρόμητος με την μοναδική του φάση στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε για το τελικό 1-1.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας δίνει φανέλα βασικού στον Γάλλο και τον Φελίπε στην κορυφή της επίθεσης.

O Δημήτρης Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Καρώ, Βούρος, Πασαλίδης με τον Έρικ Λάρσον δεξιά και τον Λερόι Αμπάντα αριστερά που ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Μεγιάδο, Γαγιέγος και Μπάκιτς ήταν στον άξονα με τους Τοράλ, Φελίπε ν’ αποτελούν το επιθετικό δίδυμο του ΟΦΗ.

Ο Ατρόμητος δεν ήρθε στο Ηράκλειο για να κλειστεί αντιθέτως επιχείρησε να παίξει ανοικτά από το πρώτο λεπτό με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο στο ξεκίνημα του. Ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι όπου οι γραμμές του είχαν απόσταση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει απειλητικός ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν βάλει στόχαστρο την αριστερή πλευρά της άμυνας του λόγω της παρουσίας Αμπάντα χτυπώντας στην αντεπίθεση.

Μέχρι το 25ο λεπτό ο ΟΦΗ είχε γίνει απειλητικός με σουτ του Μπάκιτς και του Τοράλ ενώ αντιθέτως ο Ατρόμητος είχε μια μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Ρομπάιγ να διώχνει πάνω στην γραμμή ο Πασαλίδης σώζοντας σίγουρο γκολ για τους φιλοξενούμενους.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΟΦΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ουσιαστικά η εικόνα του ΟΦΗ άλλαξε μετά το cooling break του 25ου λεπτού, από εκεί και μετά παρουσιάστηκε μια εντελώς διαφορετική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του “Γεντί Κουλέ” με τους παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας να παρουσιάζουν ένα αλλιώτικο πρόσωπο. Ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του ψηλά, το πρέσινγκ του έγινε aggresive και κατάφερε να περιορίσει τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο που επιχείρησε να γίνει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Η χρησιμοποίηση του Αμπάντα από την αρχή βγήκε στο 33ο λεπτό με τον Γάλλο να κάνει από τ’ αριστερά σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Λουίζ Φελίπε με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 1-0 με κεφαλιά – οβίδα.

Το παιχνίδι άνοιξε ακόμα περισσότερο, ο ΟΦΗ ήταν συνεχώς στην επίθεση, με κακές επιλογές ωστόσο δημιουργικά παρότι έφτασε εύκολα στην περιοχή του Τσιντώτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, οι χώροι προς την περιοχή του Τσιντώτα έγιναν ακόμα πιο ανοικτοί για τους παίκτες του ΟΦΗ που είδαν πάντως τους φιλοξενούμενους ν’ απειλούν στο 51′ με το Βαλένσια να βρίσκει το δοκάρι της εστίας του Σωτηρίου μετά από σέντρα του Ρομπάιγ. Ο ΟΦΗ αντέδρασε μετά το 50ο λεπτό πίεζε τον Ατρόμητο ψάχνοντας το δεύτερο γκολ με το οποίο θα καθάριζε το παιχνίδι και έφτασε μια ανάσα από αυτό όταν μετά από τρομερό συνδυασμό Βούρου, Τοράλ ο Ισπανός κεραυνοβόλησε τον Τσιντώτα που ακούμπησε την μπάλα στέλνοντας την στο δοκάρι της εστίας του.

Ο ΟΦΗ ήταν συνεχώς στην επίθεση, δεν κατάφερε να κλειδώσει το παιχνίδι και στο 82′ έχασε τεράστια ευκαιρία με το σουτ του Μοσκέρα να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Ατρομήτου. Και τελικά αντί να γίνει το 2-0, ήρθε το 1-1 στο 87′ με τον Γιουμπιτάνα να βρίσκει κενό στην αριστερη πλευρά της άμυνας του ΟΦΗ και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook