Η τύχη και ικανότητα του ΟΦΗ να μην εξαρτάται από μονάδες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το γκρουπ που θα κάνει την διαφορά κόντρα στον Ατρόμητο και η συγκέντρωση που ήταν εμφανής με τον ΠΑΟΚ αλλά όχι στις λεπτομέρειες κόντρα στην Λαμία.

Ο ΟΦΗ ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και προφανώς οι απουσίες των Ριέρα, Ντίκο αφαιρούν το βάθος στις επιλογές των παικτών που έρχονται από τον πάγκο για να δώσουν έξτρα λύσεις στον Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ωστόσο μέχρι στιγμής, η πρώτη εικόνα που βγαίνει από τον ΟΦΗ των τεσσάρων αγωνιστικών είναι ότι πρόκειται για ένα γκρουπ που, προσώρας, δεν εξαρτάται από μονάδες. Κάτι που συνέβαινε σε αρκετές περιπτώσεις, τα προηγούμενα χρόνια στις περιπτώσεις του Τζον Τοράλ ή και του Χουάν Νέιρα όταν ο Αργεντινός δεν ήταν παρών στην βασική ενδεκάδα.

Προς το παρόν, αυτό δεν ισχύει στον φετινό ΟΦΗ. Ο Νέιρα ήταν καθοριστικός καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στον Άρη, μιλώντας για την πρεμιέρα, ωστόσο για να συμβεί αυτό έπρεπε να έχουν σκοράρει νωρίτερα οι Ντίκο, Τοράρινσον. Σε εκείνο το παιχνίδι ο ΟΦΗ έβγαλε μπροστά πρωταγωνιστές με την τρομερή εμφάνιση του Μιγκέλ Μεγιάδο και τον Σαντιάγκο Μοσκέρα του οποίου η είσοδος άλλαξε την εικόνα μεσοεπιθετικά.

Με τον ΠΑΟΚ, ακολούθως ξεχώρισε η αμυντική τριάδα όπου δεν δέχτηκε φάση από τους μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ, οι αλλαγές του Νταμπράουσκας (Τοράλ, Αμπάντα) συνεργάστηκαν για το νικητήριο γκολ, όπως αυτό συνέβη και κόντρα στον Άρη με τους τέσσερις παίκτες που είχαν περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή (Φελίπε, Νέιρα, Μοσκέρα, Αμπάντα).

Σαφώς και οι απουσίες των Μοσκέρα, Ριέρα – όπως γράφουμε παραπάνω – μειώνουν τις επιλογές μεσοεπιθετικά για τον Νταμπράουσκας ωστόσο η μεγάλη εικόνα είναι ότι μέχρι τώρα έχει βγει μπροστά το γκρουπ, δεν έχει δείξει ο φετινός ΟΦΗ ότι εξαρτάται από πρόσωπα και μονάδες. Πλουραλισμός στο σκοράρισμα (πέντε διαφορετικούς σκόρερ μέχρι στιγμής), η ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη του ΟΦΗ, διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι, και κόντρα στον Ατρόμητο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η δημιουργία που θα χρειαστεί να βγάλει, η πίεση και η ένταση στο επιθετικό τρίτο του από τους παίκτες του Νταμπράουσκας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook