“Οι οπαδοί μας είναι αρκετά έξυπνοι…”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έσταζε μέλι για τους παίκτες του τονίζοντας πως “έχουμε την ποιότητα να σταματήσουμε οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα”.

Ο Λιθουανός τεχνικός τόνισε, ενόψει Ατρομήτου, πως περιμένει διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τα δύο προηγούμενα στο Ηράκλειο και στάθηκε ξανά στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας τόνισε με νόημα ότι “θα κάνουμε λάθη, αλλά θα τα κάνουμε επειδή προσπαθούμε να παίξουμε επιθετικά”.

Αναφορικά με το ματς του Σαββάτου είπε πως: “Πιστεύω ότι θα είναι λίγο διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνα με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Τώρα έχουμε έρθει στο σημείο που ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Παίξαμε την περασμένη σεζόν, παίξαμε φιλικό τώρα το καλοκαίρι. Ξέρουμε οι προπονητές ο ένας τον άλλον, οι παίκτες το ίδιο. Θα είναι δύσκολο να υπάρξουν εκπλήξεις. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά. Και οι δύο ομάδες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν, εγώ πιστεύω στην δική μου ομάδα”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “πρέπει να πάμε και να παίξουμε με ελευθερία. Να μην σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν κερδίσουμε, αν χάσουμε. Να παίξουμε και βλέπουμε. Πρώτο λεπτό, δεύτερο λεπτό και να μην κοιτάζουμε το ρολόι, απλά να παίξουμε. Έχουμε την ποιότητα να σταματήσουμε οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα. Ακόμα και με την Λαμία δείξαμε ότι το σκεφτόμασταν στο πρώτο ημίχρονο. Οι οπαδοί μας είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν ότι η προσπάθεια και το πάθος είναι τα πιο σημαντικά πράγματα. Λάθη θα γίνουν. Αλλά εάν τέτοια λάθη γίνουν είναι επειδή προσπαθούμε να παίξουμε επιθετικά, πιο ελεύθερα.. Εάν παίξουμε γενναία, τότε θα δούμε καλό ποδόσφαιρο. Με καλό ποδόσφαιρο έρχονται και τα αποτελέσματα. Όταν παίζουμε εντός έδρας η κατάσταση είναι διαφορετική”.

Όσον αφορά την τριάδα αγώνων που ακολουθεί μέχρι και την διακοπή του Οκτώβρη πρόσθεσε λέγοντας ότι: “Δεν είπα ότι θα είναι καθοριστικά τα επόμενα παιχνίδια. Απλά είπα ότι το πρωτάθλημα έχει μερικά σημεία που ξεχωρίσουν οι μεγάλες ομάδες από τις μεσαίες και τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα. Εάν είσαι 7-8 παιχνίδια 5ος και παίζεις με τον τελευταίο, τότε ξέρεις ότι πρέπει να κερδίσεις και πάει λέγοντας. Και το ίδιο γίνεται και ανάποδα. Κάθε παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να προετοιμάσω τους παίκτες μου και να τους πω ότι παίζουμε για τη νίκη, Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Δεν αφήνουμε παίκτες εκτός στα «μικρά» παιχνίδια για να παίξουν στα «μεγάλα». Θέλουμε να κερδίζουμε και μέσα από τα μεγάλα παιχνίδια μεγαλώνεις”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook