Τοράλ: “Το ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ Τζον Τοράλ ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Στρογγυλή Θεά» του Creteday σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τους φετινούς στόχους της κρητικής ομάδας, αλλά και την προσωπική του διαδρομή.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ανέφερε μεταξύ άλλων:

-Είσαι δύο χρόνια στον ΟΦΗ. Ποια είναι τα δυνατά σημεία που ποντάρει περισσότερο η ομάδα, και ποια είναι τα σημεία που χρήζει βελτίωσης;

«Στην ομάδα υπάρχει κλίμα ενότητας και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να αγωνιστούμε και ανταπεξέλθουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Σε ότι έχει να κάνει με τις αδυναμίες είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Σίγουρα χρειάζεται να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα και να βελτιωθούμε. Αυτό κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις.Στα έως τώρα παιχνίδια που δώσαμε το μοναδικό που δεν δεχτήκαμε γκολ ήταν αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Θέλουμε να δουλέψουμε σε αυτόν τον τομέα, για να δεχόμαστε λιγότερα τέρματα. Επίσης προσπαθούμε συνεχώς να σημειώνουμε γκολ για να «τελειώνουμε» τα παιχνίδια. Αυτός προσπαθήσαμε και στο παιχνίδι με τη Λαμία παρά το ότι δεν πήραμε τη νίκη»

-Play – off και Κύπελλο. Δύο στόχοι που ο ΟΦΗ επιζητά φέτος τη διάκριση. Τι προοπτικές έχει για να τα καταφέρει;

«Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που δίνει ισχυρό κίνητρο σε όλους όσους βρισκόμαστε στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στο θεσμό. Περιμένουμε να μάθουμε τον πρώτο μας αντίπαλο. Ίσως είναι τα Χανιά που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα σε φιλικό παιχνίδι.

Η είσοδος στα πλέι – οφ είναι ακόμα στόχος που έχουμε ως ομάδα. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά όπως έχουμε ήδη κάνει για να μπούμε στην εξάδα. Το ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση»

-Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε με προοπτικές για μια μεγάλη διεθνή καριέρα. Πήγες στην Άρσεναλ από τη Μπαρτσελόνα στα 16 χρόνια του. Περίμενες μια διαφορετική πορεία όταν ξεκινούσες;

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός για τα χρόνια που πέρασα στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ. Oι προσδοκίες που είχα ήταν να απολαύσω την παρουσία μου σε αυτούς τους μεγάλους συλλόγους. Ο κόσμος συχνά ξεχνάει πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάποιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Αισθάνομαι τυχερός για την έως τώρα πορεία μου. Αγωνίστηκα σε ομάδες διαφορετικών χωρών και γνώρισα διαφορετικούς τρόπους ζωής. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να το δείξω και στα παιδιά μου»

-Φέτος ποιοι είναι οι στόχοι σου στον ΟΦΗ

«Να βοηθήσω την ομάδα, όσο πιο πολύ μπορώ. Να είμαι διαθέσιμος για τον προπονητή μου όποτε με χρειάζεται, και να απολαμβάνω την κάθε μέρα σε αυτό που κάνω»

-Ακολουθεί ένα 10ήμερο με τρεις συναντήσεις. Πιστεύεις ότι η βαθμολογική συγκομιδή του ΟΦΗ μετά από αυτά τα τρία παιχνίδια θα είναι ένα πρώτο κριτήριο για τα play – off.

«Η προσοχή μας είναι επικεντρωμένη στον αγώνα που έρχεται με τον Ατρόμητο. Τα δύο άλλα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ έπονται. Θέλουμε να κερδίσουμε το Σάββατο. Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο σε φιλική αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και το είχαμε διαπιστώσει.

Χρειάζεται να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας, και μαζί με τους φιλάθλους μας που θα είναι στο πλευρό μας, να ενωθούμε και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη»

-Αν και δεν είσαι καθαρόαιμος επιθετικός έχεις πολύ καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

«Είμαι μέσος, όμως με τον κ. Νταμπράουσκας μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω πιο κοντά στον επιθετικό και πιο κοντά στην περιοχή, σκοράροντας περισσότερο. Αυτό έγινε την περυσινή περίοδο, και ελπίζω να τα καταφέρω και φέτος»

-Η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου;

«Είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο μια στιγμή. Οι αγώνες που έδωσα με την Μπρέντφορντ στα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ όταν επεδίωκε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ είναι μια από αυτές. Όπως επίσης και τα παιχνίδια που έπαιξα με τη Γρανάδα στην Α’ κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος, έχοντας την ευκαιρία να παίξω με ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι.

Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο που είχα την ευκαιρία να παίξω και αυτές επιλέγω ως κορυφαίες. Ελπίζω όμως ότι οι καλύτερες στιγμές να μην έχουν έρθει ακόμα και να τις ζήσω στο μέλλον»

-Τι σου αρέσει περισσότερο εδώ;

«Απολαμβάνω να περνάω στιγμές με τα παιδιά μου. Έχω δύο αγόρια 4 και 5 ετών τα οποία μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Χαίρομαι που το ζω όλο αυτό στην Κρήτη»

Εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα κρατήσουν χρόνια

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook