Θέμα: Το καλοκαίρι της μεγάλης εξισορρόπησης του ρόστερ: 8 ήρθαν – 18 έφυγαν

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ έχει δώσει “λευκή επιταγή” στον Βάλντας Νταμπράουσκας, κάνοντας απόλυτη πράξη τα θέλω του για ρόστερ 25-26 παικτών με επιλογές πρώτης γραμμής σε κάθε επίπεδο.

Με την μεταγραφή του Νταν Γκλάζερ το ρόστερ του ΟΦΗ αριθμεί πλέον 27 ποδοσφαιριστές (26 οι επαγγελματίες + ο Καλαφάτης) τηρώντας κατά γράμμα τα θέλω του Βάλντας Νταμπράουσκας όταν και ο Λιθουανός είχε πει τον περασμένο Μάη πως θέλει ένα γκρουπ παικτών 25-26 ποδοσφαιριστών εκ των οποίων οι τέσσερις να είναι τερματοφύλακες.

Για να φτάσει ο ΟΦΗ σε αυτόν τον αριθμό, ήρθε το καλοκαίρι για να δημιουργήσει ένα ρόστερ ευέλικτο και πραγματικά με παίκτες που αποτελούν πρώτες επιλογές για τον Βάλντας Νταμπράουσκας και να προκύψουν 18 αποχωρήσεις. Ένας μεγάλος αριθμός που ήρθε να εξισορροπήσει με τις, μόλις, οκτώ προσθήκες εκ των οποίων οι δύο τελευταίες (Μπάουμαν, Γκλάζερ) που προέκυψαν μετά τις πωλήσεις των Ντιουσέ και Μανδά.

Ο ΟΦΗ προχώρησε στην πλήρη εξισορρόπηση του ρόστερ του ΟΦΗ είτε αφήνοντας παίκτες να φύγουν που δεν βρίσκονταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου (Περέα, Γιοχού, Τσιλιανίδης, Ντουρμισάι, Καμάου), είτε προχωρώντας στην αντικατάσταση – αναβάθμιση εκείνων που αποχώρησαν. Στο κέντρο της άμυνας έφυγαν Διαμαντής, Γιοχού και ήρθαν Λαμπρόπουλος, Καρώ, στην θέση του αριστερού μπακ έφυγε ο Μπαλογιάννης και ήρθε αντ’ αυτού ο Αμπάντα.

Κοντολογίς ο ΟΦΗ προχώρησε σε κινήσεις που τις χαρακτηρίζει η ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και στο κομμάτι των πωλήσεων ο ΟΦΗ, κινήθηκε άμεσα φέρνοντας αντικαταστάτες φροντίζοντας παράλληλα να δώσει και το χρίσμα της ελπίδας σε παιδιά από την Κρήτη όπως ο Αποστολάκης που είναι ολοφάνερο ότι βρίσκεται εντός του rotation του Νταμπράουσκας αλλά και ο Σημαντηράκης που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Συμπερασματικά και μόνο με την χρήση αριθμών, όλα τα παραπάνω αναδεικνύονται από το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έκανε 8 προσθήκες (Αντριάν Ριέρα, Τίτος Κουτεντάκης, Λερόι Αμπάντα, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Φελίπε Γαγιέγος, Ανδρέας Καρώ, Νόαμ Μπάουμαν, Νταν Γκλάζερ) ενώ την ίδια ώρα έφυγε διπλάσιος αριθμός ποδοσφαιριστών (κάποιοι εξ’ αυτών έχουν παραχωρηθεί δανεικοί): Χρήστος Μανδάς, Ασάν Ντιουσέ, Σόνι Στίβενς, Αντώνης Μακατουνάκης, Βασίλης Σηφάκης, Απόστολος Διαμαντής, Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, Σάμιουελ Γιοχού, Λουίς Περέα, Σάμερ, Κοσμάς Τσιλιανίδης, Φροίξος Γρίβας, Μεσάκ Τζου, Μπρους Καμάου, Τιεβί Μπιφουμά, Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ, Φιορίν Ντουρμισάι, Φαλατάχ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook