Ισραηλινός δημοσιογράφος για τον Γκλάζερ: “Μαχητής, κορυφαίος ανασταλτικά – Για αυτό έφυγε από την Μακάμπι”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Ραζ Αμίρ μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 σκιαγραφώντας το προφίλ του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του ΟΦΗ.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος και επί σειρά ετών ρεπόρτερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε στην εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή για τον συμπατριώτη του που αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ εξηγώντας και γιατί η μετακίνηση του στην Ελλάδα προκάλεσε αρκετό θόρυβο. Ο Ραζ Αμίρ περιέγραψε έναν δυνατό και ιδιαίτερα σκληροτράχηλο αμυντικό μέσο που θα προσφέρει δυναμική στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ.

Aναλυτικά όσα είπε ο Ραζ Αμίρ στον Αthletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”

Για το αν προκάλεσε έκπληξη η μεταγραφή του Νταν Γκλάζερ στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ: “Η αποχώρηση του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν αποτέλεσε έκπληξη γιατί όλοι γνωρίζαμε πως ήθελε να φύγει από την ομάδα, είχε κίνητρο ν’ αποδείξει την αξία του και να πάει σε μια ομάδα που θα παίζει και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την στιγμή που είδε ότι ο Ρόμπι Κιν δεν τον είχε στα βασικά του πλάνα, είχε αποφασίσει να φύγει. Οι φίλαθλοι στο Ισραήλ ήταν λίγο έκπληκτοι από την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ, γιατί δεν γνώριζαν τον σύλλογο. Βέβαια το γεγονός ότι είναι δεύτερος, είναι μια ομάδα που βρίσκεται τα δύο προηγούμενα χρόνια στην μέση της βαθμολογίας και έχει ψηλές φιλοδοξίες ήταν λόγοι για τον Νταν να επιλέξει τον ΟΦΗ. Ο Νταν πρέπει να σας πω ότι ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και ν’ αγωνιστεί σε μια ομάδα της χώρας γιατί γνωρίζει το επίπεδο του πρωταθλήματος”.

Για τις αντιδράσεις των οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ: “Ήταν φυσιολογικό γιατί πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μεγάλωσε μέσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από μικρό παιδί βρισκόταν στον σύλλογο, όλη η οικογένεια του είναι ποδοσφαιριστές. Ο Ντάνιελ Πέρετζ που πήγε πρόσφατα στην Μπάγερν Μονάχου είναι πρώτος του ξάδερφος. Τον αγαπούσαν όλοι οι φίλαθλοι της Μακάμπι, όλη η οικογένεια του είναι Μακάμπι. Ο Ρόμπι Κιν δεν τον πίστεψε πως θα είναι πρώτη ή δεύτερη επιλογή στην μεσαία γραμμή, ο Νταν είχε καταλάβει ότι δεν θα έπαιρνε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και οι φίλαθλοι ήταν απογοητευμένοι όχι με εκείνον αλλά με την ομάδα που δεν τον κράτησε. Όμως για τον Νταν ήταν έξυπνη επιλογή να φύγει βλέποντας ότι δεν θα παίξει και επιλέγοντας μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ που δείχνει να τον πιστεύει”.

Για τους λόγους που δεν ήταν στα πλάνα του Ρόμπι Κιν: “Ο Νταν έπαιξε καταπληκτικά με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο. Την πρώτη χρονιά του Ίβιτς στην ομάδα, η Μακάμπι πήρε το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, ο Νταν έκανε μια καταπληκτική χρονιά και αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο Ισραήλ. Και πέρυσι όταν έφυγε ο Ίβιτς και ήρθε ο Καράνκα, πάλι ήταν βασικός όμως η Μακάμπι είχε μια πολύ κακή χρονιά και δίχως να φταίει εκείνος, παρασύρθηκε από την συνολική εικόνα της ομάδας. Με την έλευση του Ρόμπι Κιν, η Μακάμπι άλλαξε σχηματισμό και από 4-4-2 πήγε στο 4-3-3 επιλέγοντας ένα πιο επιθετικό σύστημα. Ο Κιν πίστεψε ότι οι χαφ πρέπει να είναι περισσότερο δημιουργικοί παρά ανασταλτικοί και αυτήν την περίοδο αν συγκρίνεις τον Γκλάζερ με τους άλλους χαφ της Μακάμπι, εκείνοι υπερτερούν δημιουργικά. Όμως η ζωή είναι έτσι στο ποδόσφαιρο και αυτά συμβαίνουν πάντα στον αθλητισμό”.

Για το αν είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ: “Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια του ΟΦΗ, είχα μια εικόνα από τα φετινά και πιστεύω πως ταιριάζει στην ομάδα. Είναι παίκτης μαχητής, θέλει να κερδίζει μάχες στην μεσαία γραμμή, να έχει τάκλιν. Προσπαθεί ν’ απωθεί τους αντιπάλους του και ν’ αναχαιτίζει τις ομάδες, πιστεύω πως σε παιχνίδια που ο ΟΦΗ θα θέλει να αμυνθεί περισσότερο θα δώσει ακόμα περισσότερα. Βρίσκεται σε μια εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία και θα δείτε έναν παίκτη – μαχητή. Αν έχει έναν προπονητή που να τον πιστεύει πολύ όπως τον πίστεψε ο Ίβιτς στην Μακάμπι τότε πιστεύω πως θα δείτε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Πιστεύω ότι ο Γκλάζερ θα ξεχωρίσει στην Ελλάδα και να φύγει για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως επειδή ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που πουλάει παίκτες στην Ευρώπη, είναι κάτι που το είδε και αποτέλεσε και έναν παραπάνω λόγο για να επιλέξει τον σύλλογο”.

Για το τι να περιμένει ο κόσμος του ΟΦΗ από τον Νταν Γκλάζερ: “Δεν είναι ο παίκτης που θα σκοράρει αλλά θα δώσει ατελείωτες μάχες στο κέντρο και αν έχει δίπλα του καλούς, δημιουργικούς μέσους τότε θα ταιριάξει απόλυτα και στην μετάβαση του παιχνιδιού αλλά και στις συνεχείς κατοχές της μπάλας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook