Ο Χριστογεώργος, το πεπρωμένο του με τον ΟΦΗ και η ψυχολογική προετοιμασία του Νταμπράουσκας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τον Χρήστο Μανδά να βρίσκεται, εδώ και αρκετούς μήνες, στην “βιτρίνα” του ΟΦΗ, ο Λιθουανός τεχνικός είχε δείξει τις προθέσεις του από τα φιλικά του καλοκαιριού.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών για τον ΟΦΗ και όχι άδικα. Το ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η σταθερή παρουσία του καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά και οι, πολλά υποσχόμενες, εμφανίσεις του από τα φιλικά του καλοκαιριού προϊδέαζαν ότι θα ερχόταν σύντομα η ώρα για να πάρει φανέλα βασικού.

Άλλωστε το Gentikoule είχε επισημάνει από τον περασμένο Γενάρη, όταν και έγινε η μεταγραφή του, ότι ο ΟΦΗ είχε προχωρήσει στην απόκτηση του στοχευμένα θέλοντας να πάρει έναν τερματοφύλακα που θ’ αποτελούσε το μέλλον του συλλόγου σε πιθανή πώληση του Χρήστου Μανδά. Εξαρχής η στόχευση του ΟΦΗ ήταν να επενδύσει σε έναν γκολκίπερ, νέο σε ηλικία, που έδειχνε με τα προσόντα του πως είναι σε θέση ν’ αποτελέσει τον “αντί – Μανδά” όταν θα έφτανε η ώρα.

Με το προηγούμενο πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί και τον Χρήστο Μανδά (όπως και τον ΟΦΗ) να βρίσκονται σε αναμονή για την έλευση πρότασης για την πώληση του, ο Βάλντας Νταμπράουσκας είχε πει εξ’ αρχής στους ανθρώπους της ομάδας ότι δεν επιθυμεί την μεταγραφή βασικού τερματοφύλακα αφού η πρόθεση του ήταν να εμπιστευτεί τον Χριστογέωργο. Ο Λιθουανός τεχνικός πίστευε (και το είπε και δημόσια για πρώτη φορά την προηγούμενη Τετάρτη) πως ο Νίκος Χριστογέωργος μπορεί να εξελιχθεί σε έναν άλλο Μανδά και δεν έμενε στα λόγια αλλά φρόντιζε να το δείχνει και στην πράξη.

Επί της ουσίας ο Βάλντας Νταμπράουσκας είχε δείξει ότι προορίζει για βασικό τερματοφύλακα τον Χριστογέωργο από την περίοδο των φιλικών του καλοκαιριού δίνοντας του φανέλα βασικού. Με αυτόν τον τρόπο και αφού είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες εσωτερικές συζητήσεις, ο “Ντάμπρα” προετοίμαζε ψυχολογικά τον 23χρονο τερματοφύλακα ώστε όταν θα ερχόταν η ώρα της αποχώρησης του Χρήστου Μανδά, να είναι εκείνος πανέτοιμος για να μπει στην ενδεκάδα. Και σαν ένα άλλο παιχνίδι της μοίρας, τα έφερε έτσι ώστε ο Χριστογέωργος να κάνει ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι, ξανά σε ντέρμπι – όπως συνέβη και τον περσινό Οκτώβρη σε αυτό με τον Ολυμπιακό.

Ο Νίκος Χριστογέωργος και στις δηλώσεις που έκανε στον bwinσπορfm το μεσημέρι της Δευτέρας ουσιαστικά έδειξε πως η απόφαση του ν’ αφήσει τον Παναθηναϊκό για να κατηφορίσει στο Ηράκλειο όχι μόνο ήταν συνειδητή αλλά έγινε με βάση και όλα τα παραπάνω που είχαν προηγηθεί. Ο ΟΦΗ προχωρώντας σε κάθε μεταγραφή, φροντίζει να δείχνει σε κάθε ποδοσφαιριστή για τον οποίο ενδιαφέρεται ότι υπάρχει πλάνο πάνω σε εκείνον. Ένα πλάνο που στηρίζεται στην εξέλιξη του, την αξιοποίηση του, τον τρόπο με τον οποίο θέλει το club να ενσωματωθεί στην ομάδα και αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφαση του εκάστοτε ποδοσφαιριστή να επιλέγει τον ΟΦΗ παρότι την ίδια ώρα να παρουσιάζονται προτάσεις και από άλλες ομάδες που πιθανόν να είναι καλύτερες οικονομικά από την δική του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook