ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΜΟ – ΛΥΓΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, ακολούθησε την τακτική του σε όλο τον αγώνα και με τον Αμπάντα να τον λυτρώνει στις καθυστερήσεις, λύγισε τον ΠΑΟΚ με 1-0 στο “Γεντί Κουλέ”.

O Xριστογέωργος σε ρόλο αντί… Μανδά ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, και οι Καρώ, Βούρος, Πασαλίδης ήταν η τριάδα των στόπερ με τους Λάρσον, Τοράρινσον, στα άκρα. Οι Γαγιέγος, Μεγιάδο, Μπάκιτς ξεκίνησαν στον άξονα ενώ το επιθετικό δίδυμο του ΟΦΗ αποτέλεσαν οι Λουίζ Φελίπε, Αντριάν Ριέρα.

Ο ΟΦΗ ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας την πρωτοβουλία στον ΠΑΟΚ και καταφέρνοντας να πάει το παιχνίδι ακριβώς εκεί που θέλει με σωστή τακτική προσέγγιση. Μάλιστα, ο Όμιλος ήταν και η ομάδα που απείλησε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος του αγώνα, έχοντας ένα πολύ ωραίο κάθετο σουτ του Μεγιάδο στο 10’ που έφυγε λίγο άουτ, και τέσσερα λεπτά αργότερα την ωραία προσπάθεια του Μπάκιτς με ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι με δυσκολία.

Η καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ μέχρι την ανάπαυλα ήρθε στο 26’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ από αρκετά κοντά να περνάει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ συνέχισε να ακολουθεί την τακτική του, ο ΠΑΟΚ ήταν λίγο πιο απειλητικός όμως η μεγάλες φάσεις δεν ερχόντουσαν με ευκολία. Ο «Ντάμπρα» έριξε στο ματς τους Ντίκο και Τοράλ θέλοντας να ανανεώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο ΟΦΗ εξακολούθησε να ψάχνει μία καλή στιγμή στην αντεπίθεση, έχοντας να εκμεταλλευτεί και την ταχύτητα του Ντίκο.

Η τριάδα με Καρώ, Πασαλίδη, Βούρο συνεργάστηκε αρκετά καλά, μπλοκάροντας τις επιθέσεις του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Κύπριος αμυντικός του ΟΦΗ πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο στο 81’, με τον Λαμπρόπουλο να περνάει στη θέση του και το Νέιρα σε εκείνη του Γαγιέγος.

Το παιχνίδι απέκτησε… άγρια ομορφιά στις καθυστερήσεις με τις δύο ομάδες να ψάχνουν έντονα το γκολ. Ο ΟΦΗ πήρε αυτό που έψαχνε στο 95ο λεπτό με τον Αμπάντα να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και να πλασάρει εύστοχα τον Κοτάρσκι, βάζοντας «φωτιά» στο «Γεντί Κουλέ»! Ο Διαμαντόπουλος ακύρωσε αρχικά το γκολ για οφσάιντ, όμως με έλεγχο του VAR διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα και τελικά ο ΟΦΗ έκανε και… επίσημα το 1-0 παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0

Αγωνιστική: 3η
Γήπεδο: “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Ψαρρής, Τριανταφύλλου
Σκόρερ: 90+6′ Αμπάντα
Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (81′ Λαμπρόπουλος), Λάρσον, Θοράρινσον, Μπάκιτς (73′ Αμπάντα), Γκαγέγος (82′ Νέιρα), Μεγιάδο, Ριέρα (66′ Τοράλ), Φελίπε (65′ Ντίκο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76′ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (67′ Μπάμπα), Οζντόεφ, Σβαμπ (66′ Μεϊτέ), Μουργκ (76′ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας (66′ Σαμάτα).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook