Τι ισχύει με τις μεταγραφές των ελληνικών ομάδων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η θερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε στα περισσότερα πρωταθλήματα της υφηλίου, όμως τόσο στην Ελλάδα όσο και σε αρκετές άλλες χώρες η «αγορά» παραμένει ανοικτή.

Ολοκληρώθηκε χθες (1/9) η θερινή μεταγραφική περίοδος στις περισσότερες χώρες και πλέον σε εκείνες υπάρχουν μόνο ορισμένα «παράθυρα» που αφορούν τους free agent ή και για κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, ανάλογα με τους κανονισμούς που διέπουν κάθε πρωτάθλημα.

Στην Ελλάδα όμως η «αγορά» θα παραμείνει ανοικτή ως τις 11 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι και εκείνη την ημέρα οι ομάδες της Super League 1 και της Super League 2 θα μπορούν να αποκτήσουν παίκτες – με μεταγραφή, δανεισμό και εννοείται όσους δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο – από όλες τις λίγκες της υφηλίου.

Βέβαια όπως και στα μέρη μας έτσι και σε κάποιες άλλες χώρες ακόμη δεν έχει εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, άρα παρατηρούνται πρωταθλήματα όπου τα ελληνικά clubs θα μπορούν να στείλουν, με οποιοδήποτε καθεστώς, εν ενεργεία παίκτη τους.

Ενδεικτικά και κατά χρονική σειρά στην Ινδονησία η αυλαία πέφτει στις 3/9, σε Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία μία ημέρα μετά (4/9), στο Αζερμπαϊτζάν την επομένη (5/9), σε Βέλγιο, Σλοβακία, Ουγγαρία στις 6/9, σε Βουλγαρία, Ελβετία στις 7/9 και σε Βοσνία, Κροατία, Τσεχία στις 8/9. Αυτόματα μέχρι τότε οι εγχώριοι σύλλογοι θα μπορούν από αυτές τις «αγορές» τόσο να παίρνουν όσο και να στέλνουν με transfer ή on loan κάποιον ποδοσφαιριστή τους που δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου και ως τα τέλη του μήνα οι ελληνικοί σύλλογοι θα είναι σε θέση να προσθέτουν στο ρόστερ τους παίκτες που είναι ελεύθεροι, επειδή όμως σε ορισμένες χώρες η μεταγραφική περίοδος θα παραμένει ανοικτή, εφόσον «σκάσει» κάποια πρόταση που να ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, θα δύναται να «πουλήσουν» ή να «δανείσουν» κάποιον παίκτη τους. Στο Μεξικό για παράδειγμα «κλείνει» στις 13/9, στη Ρωσία στις 14/9, σε Κύπρο, Σερβία μία ημέρα μετά (15/9), στο Κατάρ στις 18/9, ενώ σε Ισραήλ, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία στις 20/9.

Αρα ως και τις 11 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας θα μπορούν να «ψωνίσουν» από παντού παίκτες με οποιαδήποτε μορφή deal, όμως θα είναι σε θέση να παραχωρήσουν κάποιον ποδοσφαιριστή τους μόνο όπου η εκεί αγορά δεν έχει «κλείσει», ενώ από την επομένη ως το τέλος του μηνός θα είναι σε θέση να παίρνουν ελεύθερους αλλά και εκ νέου να στείλουν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή τους στα πρωταθλήματα που δεν έχει εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος.

gazzetta.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook