Ο Νταμπράουσκας είχε δώσει το χρίσμα στον Χριστογέωργο από το καλοκαίρι

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η χθεσινή, δημόσια, τοποθέτηση του προπονητή του ΟΦΗ για τον 23χρονο τερματοφύλακα και η εύρεση του αντί – Μανδά.

Λίγο – πολύ η τοποθέτηση του Βάλντας Νταμπράουσκας ενώπιον των δημοσιογράφων που βρέθηκαν την Τετάρτη στο ΒΑΚ για τον Χριστογέωργο δεν ήταν και άγνωστη. Το Gentikoule είχε καταγράψει στο ρεπορτάζ του εδώ και αρκετό καιρό πως ο Λιθουανός σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΟΦΗ Γιουστίνας Γκασιούνας, είχε αποφασίσει να δώσει τα γάντια του βασικού στο Νίκο Χριστογέωργο.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας γνωρίζοντας, από το φινάλε της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ότι το ενδεχόμενο πώλησης του Χρήστου Μανδά ήταν ορθάνοιχτο, είχε αποφασίσει πως ο ΟΦΗ θα πορευτεί με βασικό τερματοφύλακα το Νίκο Χριστογέωργο. Ο Λιθουανός τεχνικός, όπως και ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Γιουστίνας Γκασιούνας, πιστεύουν πως ο 23χρονος γκολκίπερ μπορεί να εξελιχθεί σε ένα project “Μανδάς” και ν’ αποτελέσει τον βασικό γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Το ύψος του, η πολύ καλή επαφή που έχει με την μπάλα στα πόδια, η σωματική του υποδομή αλλά και η προσωπικότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο είναι στοιχεία που έχουν εκτιμηθεί από τον Βάλντας Νταμπράουσκας και για αυτόν τον λόγο είχε αποφασίσει να τον χρίσει βασικό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Χριστογέωργος αγωνίστηκε βασικός στα φιλικά της Ολλανδίας αφού Νταμπράουσκας, Γκασιούνας ήθελαν να τον προετοιμάσουν για το πρωτάθλημα. Άλλωστε η αποχώρηση του Χρήστου Μανδά ήταν θέμα χρόνου, όπως και τελικά συνέβη καθώς σε αντίθεση με ότι γράφονταν όλο το καλοκαίρι, οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν έντονα εμφανίστηκαν τον Αύγουστο και ήταν η Κοπεγχάγη και εν τέλει η Λάτσιο.

Και επειδή ακριβώς στον ΟΦΗ είχαν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο πώλησης του Χρήστου Μανδά, ήδη έχει δημιουργηθεί μια short list με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Κοντολογίς ο ΟΦΗ έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε τερματοφύλακες προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να κλείσει αυτή η προσθήκη ενώ την τετράδα των γκολκίπερ θα ολοκληρώσει ο Μάνουελ Καλαφάτης που θα γίνει επαγγελματίας.

Προφανώς και στόχος του ΟΦΗ δεν είναι ν’ αποκτηθεί τερματοφύλακας που θα λογίζεται ως… τρίτος αλλά που θα είναι ισάξιος του Νίκου Χριστογέωργου προκειμένου ν’ αποτελέσουν οι δυο τους το βασικό δίδυμο στην συγκεκριμένη θέση. Ήδη στον ΟΦΗ δουλεύουν κάποιες υποθέσεις και όλα δείχνουν πως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αναμένεται να σημειωθούν οριστικές εξελίξεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook