“Ναυάγιο” ΟΦΗ στην Τρίπολη και ήττα με κάτω τα χέρια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν ανούσιος, απογοητευτικός στο πρώτο ημίχρονο, άνευρος και αναποτελεσματικός στο δεύτερο γνωρίζοντας την ήττα απολύτως δίκαια από τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με μια αλλαγή στην ενδεκάδα του σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στον Άρη και τον Λουίζ Φελίπε να παίρνει την θέση του Τοράλ. Από εκεί και πέρα, στο 3-4-1-2, ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Καρώ, Λαμπρόπουλος, Βούρος ήταν η τριάδα των στόπερ, με τους Τοράρινσον, Λάρσον στα άκρα και τους Μεγιάδο, Γαγιέγος στον άξονα. Ο Μπάκιτς ήταν μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ενώ οι Λουίζ Φελίπε, Ντίκο αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο του ΟΦΗ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε για τον Αστέρα Τρίπολης, από το 10ο λεπτό και αποτέλεσε έναν πραγματικό μονόλογο για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς απέναντι στον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα, κέρδισαν πλήρως όλες τις μονομαχίες και την κατοχή της μπάλας και έβγαιναν στην επίθεση όποτε ήθελαν με τον ΟΦΗ να μην μπορέι να βγάλει αντίδραση. Στο 14′ ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους όταν Άλβαρεζ και Σίτο συνδυάστηκαν υπέροχα, η μπάλα πήγε στην δεξιά πλευρά, κεφαλιά πάσα για τον Μπαρτόλο που εντελώς αφύλαχτος από το κέντρο της άμυνας και μπροστά από τον Μανδά άνοιξε το σκορ. Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση σε κανένα σημείο του αγώνα και στο 21ο λεπτό ήρθε το 2-0 όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από το κέντρο του γηπέδου η μπάλα έφτασε στον Μιριτέλο που πήδηξε εντελώς αφύλαχτος για να διπλασιάσει τα τέρματα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΟΦΗ δεν υπήρχε στο γήπεδο μετά το πρώτο 20λεπτο, ο Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δίχως να μπορεί ν’ απειλήσει τους γηπεδούχους που κρατούσαν πολύ άνετα το υπέρ τους προβάδισμα.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΦΗ

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την εμφάνιση του ΟΦΗ να θυμίζει εντελώς ναυάγιο και με την έναρξη του δευτέρου ο Βάλντας Νταμπράουσκας προχώρησε σε τρεις αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τους Μοσκέρα, Τοράλ, Ριέρα αλλάζοντας την διάταξη του ΟΦΗ σε 4-2-3-1.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε φάουλ στον Τοράλ που δεν δόθηκε από Παπαπέτρου, Ζαμπαλά ενώ ήταν ξεκάθαρη παράβαση. Ο Αστέρας πλέον έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων είχε οπισθοχωρήσει δίνοντας ξεκάθαρα τον χώρο και όλο το γήπεδο στον ΟΦΗ που ωστόσο δεν μπορούσε ν’ απειλήσει και να δημιουργήσει παρά μόνο το έκανε με κάποια σουτ των Τοράλ, Γαγιέγος που δεν ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο. Η πρώτη καλή ευκαιρία του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 70ο λεπτό με την εκτέλεση φάουλ του Τοράρινσον που έδιωξε δύσκολα ο Παπαδόπουλος.

Στο 83ο λεπτό χάθηκε η τελευταία ευκαιρία του ΟΦΗ να μπορέσει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε στην Τρίπολη με το σουτ του Ριέρα να φεύγει μόλις άουτ, την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Νέιρα, τρία λεπτά αργότερα με το πλασέ του Αργεντινού να διώχνει πάνω στην γραμμή ο Ζουκάνοβιτς.

Ο ΟΦΗ γνώρισε ακόμα μια ήττα στην Τρίπολη, την 8η σε 12 παιχνίδια στην Αρκαδία και απολύτως δίκαιη βάζοντας ξανά με την εμφάνιση του τρομερό προβληματισμό στον Βάλντας Νταμπράουσκας για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τελικά υπήρχαν και χειρότερα για τον ΟΦΗ αφού στην τελευταία φάση του αγώνα σε ακόμα μια φάση – κωμωδία, ο Καλτσάς βρήκε απέναντι στον Μανδά και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook