Νταμπράουσκας: “Ο ΟΦΗ έχασε τον προσανατολισμό του 15 χρόνια, οι παίκτες δεν σκέφτονται τίποτα άλλο από τη νίκη στην Τρίπολη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην σημερινή προπόνηση του ΟΦΗ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη, στο επόμενο με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και στον Όμιλο και την πρόσφατη ιστορία του.

Όσα είπε ο προπονητής του ΟΦΗ:

Για το παιχνίδι με τον Άρη:

Αποδείξαμε για ακόμα μία φορά το πόσο μικρή σημασία έχουν τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια. Δεν ξεκινήσαμε κανένα παιχνίδι, αλλά δεν έχεις σε κάθε ομάδα την πολυτέλεια να κερδίζεις και στα φιλικά. Έχει να κάνει με το τι θέλεις να κάνεις, πως θέλεις να πάει η σεζόν, ποιοι είναι οι στόχοι σου και τι αυτοματισμούς θέλεις να βγάλεις στο γήπεδο. Είδαμε και την διαφορά στην πίεση, στα φιλικά δεν κερδίζαμε, και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μας πήραμε τη νίκη. Είχαμε πει ότι ο Άρης είχε ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Πλεονέκτημα επειδή είχε παίξει επίσημα παιχνίδια αλλά μειονέκτημα επειδή είχε παίξει ξανά την Πέμπτη. Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο όταν παίζεις το πρώτο σου επίσημο παιχνίδι της σεζόν κόντρα σε μία πολύ πιο έτοιμη ομάδα. Από την άλλη είχαμε ένα πλεονέκτημα γιατί παίζαμε με τον κόσμο μας, στο γήπεδό μας. Είχα πει και πέρυσι ότι προτιμώ να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ και να μην κερδίζουμε εκτός, αν έπρεπε να γίνει αυτό. Σίγουρα μετά το 2-0 θα ήθελα να κάνουμε το 3-0 και το 4-0 όμως αυτό το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και εάν ηρεμήσεις μπορεί να το πληρώσεις.

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης:

Νομίζω θα είχαμε… παραισθήσεις εάν νομίζαμε ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Γνωρίζω την ιστορία, ότι ο ΟΦΗ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Τρίπολη. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε γι’αυτό, πρέπει  να δουλεύουμε σε κάθε προπόνηση. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην δουλειά μας. ΟΚ, ο ΟΦΗ δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί, αλλά αυτό δεν θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε το Σάββατο. Πρέπει να εστιάσουμε σε ό,τι έχουμε. Πρέπει να παίζουμε το  κάθε παιχνίδι μας σαν να είναι τελικός, μόνο έτσι θα μεγαλώσουμε. Σε αυτό το πρωτάθλημα δεν ξέρεις ποτέ πότε θα κερδίσεις, πότε μπορείς να χάσεις.

Για την σημασία της επιθυμίας των παικτών του ΟΦΗ να κερδίσουν τον Άρη μετά το 2-2:

Η ομάδα ήθελε να κερδίσει και πάλεψε γι’αυτό. Αυτό προσπαθήσαμε να το κάνουμε και την περασμένη σεζόν, παίζουμε για τη νίκη και δεν μας νοιάζει ποιος είναι απέναντί μας. Η φανέλα είναι βαριά, ο ΟΦΗ έχει σχεδόν 100 χρόνια ιστορία. Ο ΟΦΗ ίσως έχει χάσει λίγο τον προσανατολισμό του τα τελευταία 15 χρόνια. Οι παίκτες στα αποδυτήρια δεν σκέφτονται τίποτα άλλο, αλλά το πως θα κερδίσουν. Σαν προπονητής ξέρω για το τι δουλεύουμε. Και για εμένα, το να κάνεις τέτοια ενέργεια στο 91’ είναι κάτι πολύ σημαντικό (σ.σ. στο γκολ του Νέιρα). Θέλουμε όταν έρχεται στο Γεντί Κουλέ ένας αντίπαλος να ξέρει πως αν κάνει λάθη θα τιμωρηθεί γι’αυτά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook