Αποκαλύψεις Μποκέα στον Αthletic ΣΠΟΡ FM 104,2 για Μπούση και Σκαφιδαρά!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 για την συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, τα πλάνα του για την ανάπτυξη του ΒΑΚ αλλά και το δικό του οπαδικό δέσιμο με τον σύλλογο.

Η υπόθεση αξιοποίησης των οικοπέδων στον Σκαφιδαρά μπαίνει στην τελική ευθεία και για αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση μεταξύ της δημοτικής αρχής, του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση αλλά και της διοίκησης της ΠΑΕ. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μίλησε στον Αthletic ΣΠΟΡ FM 104,2 για την συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, τα σχέδια του για την ανάπτυξη του αθλητικού κέντρου στο ΒΑΚ καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Aναλυτικά όσα είπε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2

Για τα συναισθήματα του για τον ΟΦΗ: “Είμαι οπαδός του ΟΦΗ, είμαι Ομιλήτης, σίγουρα ξεκινήσαμε με το δεξί και ευελπιστώ να είναι ανάλογη η συνέχεια, η ομάδα έχει ενισχυθεί και ξεκινάμε την χρονιά με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Οι στόχοι είναι ψηλοί, υπάρχει καλύτερο υλικό από πέρυσι και πιστεύω πως οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η νίκη επί του Άρη μας έκανε πιο χαρούμενους”.

Για τα σχέδια του ΟΦΗ στον Σκαφιδαρά και την συνεργασία με τον Μιχάλη Μπούση: Με την ΠΑΕ ΟΦΗ έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία από την πρώτη μέρα, τον θεωρούμε δημότη μας αφού το ΒΑΚ, ένα από τα στολίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρίσκεται στον Σκαφιδαρά. Χαιρόμαστε που είναι εδώ ο ΟΦΗ, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, πολλά από τα παιδιά των ακαδημιών φοιτούν στα σχολεία του Δήμου και έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να πάρουν την πρώτη θέση στην Ελλάδα. Ο τρόπος που σκέφτεται να εκμεταλλευτεί την έκταση ο ΟΦΗ είναι ίδιος με αυτόν που σκεφτόμαστε και εμείς και προφανώς η διαχείριση των εκτάσεων που ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Έχουμε προχωρήσει την διαδικασία, η συνεργασία μας με τον Δήμο Ηρακλείου έχει φτάσει λίγο πριν το κλείσιμο της ιστορίας, υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί πως θα τις κλείσει ώστε να πάμε στα επόμενα βήματα. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο που θ’ αντανακλά πλήρως την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής”.

Για την αλλαγή χρήσης γης από τον Δήμο Μαλεβιζίου και τι σημαίνει: “Αλλάξαμε τους όρους χρήσης γης και δώσαμε την δυνατότητα ώστε να μπορούμε σήμερα να συζητάμε για όλα αυτά που συζητάμε. Αν δεν άλλαζαν οι χρήσεις γης δεν θα μπορούσαμε σήμερα να συζητάμε για δραστηριότητες τουρισμού, φιλοξενίας και ανάπτυξης. Όταν αναλάβαμε την ευθύνη της δημοτικής αρχής οι χρήσεις γης με βάση το γενικό πολεοδομικό σχέδιο δεν επέτρεπε να γίνουν δραστηριότητες τουρισμού παρά μόνο κατοικίας ή ένας σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων. Μέχρι εκεί μπορούσε να γίνει η χρήση γης και δεν μπορούσε ν’ αναπτυχθεί η περιοχή με βάση τις ανάγκες του ΟΦΗ και πλέον είμαστε μια υπογραφή μακριά από την έγκριση, γενικότερα, του πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής”.

Για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στον Σκαφιδαρά: “Αν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές θα σας έλεγα με βεβαιότητα πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και η παραχώρηση των εκτάσεων. Ωστόσο λόγω της εκλογικής διαδικασία, 1 Ιανουαρίου αλλάζει η δημοτική αρχή, θα τρέχουν παράλληλα κάποια πράγματα και θέλω να πιστεύω πως τέλη του χρόνου με αρχές του επόμενου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες”.

Για τις εντυπώσεις του από την συνάντηση του με τον Μιχάλη Μπούση: “Είδα έναν άνθρωπο αποφασισμένο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για ν’ αλλάξει επίπεδο ο ΟΦΗ, όσον αφορά τις υποδομές του με ένα πλάνο και σχεδιασμό που προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ώστε να χτίζονται οι ομάδες. Μια αντίληψη ότι οι ομάδες δεν μπορούν να είναι βιώσιμες με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά με έσοδα, σύγχρονες εγκαταστάσεις και να είναι ανεξάρτητες, ένα ζητούμενο για το οποίο εμείς μεγαλώσαμε με τον ΟΦΗ. Πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ ΟΦΗ, μπορεί να βρει κάποιος μειονεκτήματα ή λάθη όμως συνολικά πρέπει να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και την φιλοσοφία, το όραμα και την δουλειά που γίνεται για το που πηγαίνει μια ομάδα. Η περίπτωση του ΟΦΗ δείχνει ότι πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση και εκεί όλοι εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να είμαστε δίπλα του”.

Για τα οφέλη της περιοχής που θα έχει με την αναβάθμιση του ΒΑΚ: “Ποιος δεν θα ήθελε στον δήμο του μια επένδυση που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων της Ευρώπης, της Ελλάδας και μάλιστα βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την πιο σημαντική τουριστική περιοχή της περιοχής του Ηρακλείου. Άρα καταλαβαίνουμε τι προοπτική και δυναμική μπορεί ν’ αναπτυχθεί μια τέτοια εγκατάσταση και που μπορεί να συμπληρώσει όλα όσα κάνει ο ΟΦΗ και μια αθλητική εγκατάσταση που θα μπορεί να συμπληρωθεί με άλλες δράσεις του Δήμου Μαλεβιζίου, έτσι φαντάζομαι την περιοχή. Δεν αποτελούν μακρινά σχέδια αλλά βρίσκονται πολύ κοντά χρονικά. Νομίζω πως τα επόμενα χρόνια θα έχουμε να συζητήσουμε πολλά γύρω από αυτές τις εξελίξεις”.

Για το αν θα είναι εκείνος που θα… “κόψει την κορδέλα” στο νέο ΒΑΚ: “Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος, θέλω και πιστεύω πως θα είμαι αυτός ο άνθρωπος. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες. Να ξέρετε πως όλο αυτό το διάστημα ότι γίνονται πολλές προσπάθειες, δουλεύουμε σε πολλές κατευθύνσεις και δεν χρειάζεται να λέγονται πολλά πράγματα δημόσια. Είμαι υπέρ της νοοτροπίας να δουλεύουμε περισσότερο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook