Ο Νταμπράουσκας μπορεί να μεταβάλει τον Χουάν Νέιρα σε Χ Factor του φετινού ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πως η διαχείριση του Λιθουανού στον Αργεντινό μαέστρο μπορεί να τον μετατρέψει στον παίκτη που θα κάνει την διαφορά στο παιχνίδι του ΟΦΗ.

Με την έναρξη του σχεδιασμού του ΟΦΗ για την φετινή σεζόν, το club επιχείρησε να “απεξαρτηθεί” από τον Χουάν Νέιρα υπό την ακριβής έννοια: Να μην ξεκινάει και να τελειώνει η 11αδα από τον Αργεντινό ώστε και φρεσκάδα να έχει και σωστή διαχείριση να γίνεται και να μετατραπεί σε έναν παίκτη που θα έρχεται από τον πάγκο ως πρωταγωνιστής και όχι ως ρολίστας.

Τα πρώτα δείγματα της διαχείρισης του Χουάν Νέιρα από τον Βάλντας Νταμπράουσκας έκαναν την εμφάνιση τους στην Ολλανδία. Σε συννενόηση πάντα του τεχνικού του ΟΦΗ με τον Αργεντινό μέσο, ο χρόνος συμμετοχής του στα φιλικά της Ολλανδίας ήταν συγκεκριμένος προκειμένου και ο ίδιος να μην πιέζεται σωματικά αλλά και να διατηρηθεί σε άριστη αγωνιστική κατάσταση καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας.

Η φετινή αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης του Χουάν Νέιρα ήταν εμφανής από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια του ΟΦΗ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όπου κανείς δεν έβαζε στο μυαλό του την βασική ενδεκάδα δίχως να είναι μέσα το όνομα του Αργεντινού. φέτος ο Βάλντας Νταμπράουσκας του έχει δώσει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο που εκείνος δεν έχει πρόβλημα ν’ αποδεχθεί.

Άλλωστε είναι πραγματικότητα πως από την θέση “4” και κάτω, είναι ελάχιστες (αν όχι μηδαμινές) οι ομάδες που διαθέτουν την πολυτέλεια να φέρνουν από τον πάγκο τους ποδοσφαιριστές με την ποιότητα, την κλάση και την αξία του Χουάν Νέιρα.

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την περσινή διαχείριση του Χουάν Νέιρα που λόγω έλλειψης επιλογών πρώτης γραμμής στην θέση του αλλά και επειδή έτυχε να είναι τραυματίας ταυτόχρονα, ο Τζον Τοράλ, πήρε πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από ότι μπορούσε να σηκώσει ο οργανισμός του και το σώμα του. Φέτος αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ο τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και η διαχείριση που γίνεται εξαρχής με τον χρόνο συμμετοχής του Χουάν Νέιρα είναι ικανοί λόγοι για να μετατρέψουν τον Αργεντινό σε παίκτη που η παρουσία του στο πρωτάθλημα θ’ αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο βαρόμετρο για την πορεία του ΟΦΗ όπως είδαμε και προχθές.

Η αλήθεια είναι πως ο Αργεντινός δούλεψε πάρα πολύ στην περίοδο που βρισκόταν στην Αργεντινή, φρόντισε πάρα πολύ το σώμα του και για αυτόν τον λόγο είχαν να λένε όλοι εντός της ομάδας ότι ήταν παντελώς αλλαγμένος στην προετοιμασία κάνοντας μια από τις καλύτερες preseason της θητείας του στον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook