Η επιβράβευση της στρατηγικής του Βάλντας Νταμπράουσκας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η στρατηγική του Λιθουανού που ακολούθησε κόντρα στον Άρη, η διαχείριση του αγώνα και το γκολ της ισοφάρισης που χάλασε, για λίγο, τα πλάνα του.

Η επιλογή του Νουά Ντίκο, αντί του Λουίζ Φελίπε, στην βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ κόντρα στον Άρη φανέρωσε τα πλάνα του Βάλντας Νταμπράουσκας και την συγκεκριμένη στόχευση που είχε στην χθεσινή αναμέτρηση.

Γνωρίζοντας ο ίδιος πως ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα έτοιμος, επέλεξε – πηγαίνοντας κόντρα στα πιστεύω του – να παραχωρήσει στον Άρη την κατοχή της μπάλας και να επιχειρήσει να χτυπήσει στην ταχύτητα του Ντίκο, και να εκμεταλλευτεί τις μεταβιβάσεις του Τζον Τοράλ και την εξυπνάδα του.

Και πράγματι ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πετύχει με αυτήν την στρατηγική:

  • Να πετύχει δύο γκολ
  • Να έχει δύο κλασσικές ευκαιρίες με Λάρσον, Ντίκο

Προφανώς και υπάρχουν “ναι μεν αλλά” που ωστόσο σε αυτήν την πρώιμη φάση που βρίσκεται ο ΟΦΗ, δεν μπορεί να κριθεί με κριτήρια Νοέμβρη ενώ βρισκόμαστε στον Αύγουστο και την πρώτη αγωνιστική.

Είναι όμως γεγονός ότι ο Βάλντας Νταμπράουσκας επέλεξε να καθοδηγήσει τον ΟΦΗ σε μια τακτική πίεσης προς την αντίπαλη, ευάλωτη άμυνα και να εκμεταλλευτεί τα τεράστια προβλήματα που είχε παρουσιάσει ο αντίπαλος του σε όλα τα, μέχρι τώρα, παιχνίδια. Ακόμα και η τοποθέτηση του Τοράλ, που χθες δεν ήταν θετικός, δίπλα στο Ντίκο είχε μια προφανής εξήγηση. Να μπορέσει να πάρει από τον Ισπανό το μάξιμουμ της δημιουργίας που δίνει στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Τοράλ να μετράει στο πρώτο 20λεπτο δύο πάσες – κλειδιά με τις δύο κλασσικές ευκαιρίες να δημιουργούνται από τα δικά του πόδια.

Οι αλλαγές του Λιθουανού τεχνικού βάζοντας μέσα φρέσκα πόδια φορτώνοντας την μεσοεπιθετική γραμμή του ΟΦΗ με την είσοδο των Μοσκέρα, Αμπάντα – που πλέον έπαιζε περισσότερο ως δεύτερος εξτρέμ και λιγότερο ως αριστερός μπακ – και στην συνέχεια των Νέιρα, Φελίπε είχε σκοπό να μεταφέρει την πίεση προς την περιοχή του Άρη που στο τελευταίο 15λεπτο ήθελε να πάρει ανάσες και δεν μπορούσε λόγω της κόπωσης που υπήρχε από την υπερπροσπάθεια με τη Ντιναμό Κιέβου.

Προφανώς και ο ίδιος ο Λιθουανός είναι εκείνος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, την δική του ομάδα, για να κρίνει πότε θα είναι πανέτοιμη. Όμως η πίστη και η αισιοδοξία για το μέλλον μπορεί να κριθεί και να αυξηθεί ακόμα περισσότερο από ένα στοιχείο που πέρασε στα ψιλά. Στις τοποθετήσεις του στην συνέντευξη τύπου, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές, δεν έμεινε ευχαριστημένος συνεχίζοντας να έχει ψηλά τον πήχη για την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει ο ΟΦΗ – δείγμα της εμπιστοσύνης στο γκρουπ που έχει στα χέρια του αλλά και της πίστης των δυνατοτήτων που διαθέτει η φετινή ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook