Ανάλυση: Καρέ – καρέ η γκολάρα του Νέιρα – Αντεπίθεση για σεμινάριο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule αναλύει το νικητήριο γκολ του Αργεντινού που ξεκίνησε από το κλέψιμο του Γαγιέγος, τον Νέιρα (!) πίσω από το κέντρο και τελικό αποδέκτη τον ίδιο που έκανε το 3-2.

Το πλάνο που εκπόνησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας, στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού ποντάροντας στην κόπωση του Άρη απέδωσε καρπούς και το αμυντικό τρανζίσιον των φιλοξενούμενων ήταν τόσο κακό που δεν μπόρεσε να σταματήσει την αντεπίθεση των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ που με έξι πάσες ξεκίνησαν την αντεπίθεση έξω από την περιοχή του Μανδά φτάνοντας μέχρι εκείνη του Χουτεσιώτη για να έρθει το τελικό 3-2.

TO KΛΕΨΙΜΟ ΤΟΥ ΓΑΓΙΕΓΟΣ

H ευστροφία του Χιλιανού είναι εκείνη από την οποία ξεκινάει η επίθεση του ΟΦΗ που καταλήγει με το γκολ του Χουάν Νέιρα. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Γαγιέγος δείχνει προς τον Μεγιάδο με το χέρι του τον Μορόν που είναι αφύλαχτος ακριβώς έξω από την περχιοχή του ΟΦΗ ωστόσο την ίδια ώρα ο Φεράρι κάνει κάκιστη πάσα στέλνοντας την μπάλα στον Χιλιανό.

 

Το βασικό προσόν του πανέξυπνου Φελίπε Γαγιέγος, κάτι που το είδαμε και από την πρώτη του θητεία, είναι η ευστροφία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πως θα βρίσκεται πάντα στην σωστή θέση. Αντιλαμβάνεται το λάθος του Φεράρι, κλέβει την μπάλα και την δίνει αμέσως στον Χουάν Νέιρα που, εκείνος, παίζει με την μια στον Λουίζ Φελίπε.

Ο ΧΟΥΑΝ ΝΕΙΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΘΕΤΑ ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ

Ο πανέξυπνος Αργεντινός επιλέγει, μόλις πάρει την πάσα από τον Βραζιλιάνο, να κινηθεί κάθετα στον χώρο διαβλέποντας το τεράστιο κενό που υπάρχει στον άξονα αφού ήδη έχει δημιουργηθεί υπεραρυθμία υπέρ του ΟΦΗ. Οι πολύ αργές επιστροφές και το κακό τρανζίσιον των ποδοσφαιριστών του Άρη δίνουν την ευκαιρία στον Χουάν Νέιρα να “πατήσει” σε μια άδεια περιοχή. Η επιλογή του Αργεντινού να τρέξι κάθετα το γήπεδο αντί να κινηθεί αριστερά έχει νόημα αφού ήδη έχουν ανέβει οι Αμπάντα, Μοσκέρα που λίγο μετά παίζουν το overlap από το οποίο προέρχεται η ασίστ του Γάλλου.

TΟ ΓΚΟΛ ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΕ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΣΚΕΡΑ – ΑΜΠΑΝΤΑ

Το παιχνίδι του ΟΦΗ έχει ήδη μεταφερθεί αριστερά εκεί όπου οι Αμπάντα, Μοσκέρα έχουν ολόκληρο το γήπεδο μπροστά τους. Ο Αμπάντα που έχει μπει στο γήπεδο, αντί του Τοράρινσον προκειμένου να μεταφέρει όλη την επιθετική πίεση προς την κουρασμένη άμυνα του Άρη, δίνει αμέσως την μπάλα στον Σαντιάγκο Μοσκέρα και φεύγει αμέσως στην πλάτη του Κολομβιανού προκειμένου να παίξουν το overlap. Γκολ – καρμπόν με εκείνο της ισοφάρισης στο φιλικό με την Φιορεντίνα μόνο που άλλαξαν ρόλους αφού ο Μοσκέρα ήταν εκείνος που είχε πάρει την μπάλα από τον Γάλλο για το γύρισμα στον Φελίπε ενώ την Κυριακή αυτό συνέβη από τα πόδια του Λερόι Αμπάντα. Προφανώς για να συμβεί δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών δεν προήλθε τυχαία η εκδήλωση αυτής της επίθεσης και είναι κάτι που είχε δουλευτεί και στην Ολλανδία όπου ο Νταμπράουσκας ζητούσε συνεχείς πλαγιοκοπήσεις από τα μπακ και τα εξτρέμ του ΟΦΗ.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΑΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΚΟΛ ΝΕΙΡΑ

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής που μπορεί αμυντικά, στο τακτικό κομμάτι, να δείχνει ότι θέλει δουλειά ακόμα για να φτάσει σε ψηλό επίπεδο, επιθετικά είναι ένας χαρισματικός και πανέξυπνος ποδοσφαιριστής. Μόλις πάρει την μπάλα από τον Σαντιάγκο Μοσκέρα, ο Αμπάντα σηκώνει το κεφάλι έχει δει τον Νέιρα που έχει πάρει θέση ήδη στην μικρή περιοχή του Χουτεσιώτη που από τόσο κοντινή απόσταση δεν δυσκολεύεται να σκοράρει το νικητήριο γκολ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook