Ο ΜΑΓΟΣ ΝΕΙΡΑ ΛΥΤΡΩΣΕ ΤΟΝ ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Εκεί όλα έδειχναν ισοπαλία, ο Αργεντινός παικταράς σκόραρε στις καθυστερήσεις και έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ με 3-2 επί του Άρη!

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε τον ΟΦΗ με τον Μανδά κάτω από τα δοκάρια, και τους Καρώ, Λαμπρόπουλο και Βούρο στην τριάδα των στόπερ. Στην τετράδα βρέθηκαν στα δύο άκρα οι Λάρσον, Τοράρινσον με τους Μεγιάδο και Γαγιέγος στον άξονα ενώ μπροστά τους ελεύθερο ρόλο είχε ο Μάρκο Μπάκιτς. Τέλος ο Τζον Τοράλ με το Νουά Ντίκο αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, πιέζοντας την άμυνα του Άρη και δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του. Η καλή εικόνα της ομάδας αποτυπώθηκε και στον πίνακα του σκορ, αφού στο 17’ ο Ντίκο έκανε το 1-0 με μία εντυπωσιακή ενέργεια, αφού απέφυγε τους αμυνόμενους παίκτες και πλάσαρε τον Χουτεσιώτη.

 

Στο 19’ ο Άρης έβγαλε αντίδραση και έφτασε κοντά στο 1-1, με την κεφαλιά του Πάλμα όμως να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μανδάς να αποκρούει πάνω στην γραμμή.

Μετά το 1-0, ο ΟΦΗ συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του, έχοντας δώσει συνειδητά χώρους στον Άρη θέλοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ενώ παράλληλα ήταν και σοβαρός αμυντικά. Στο 38’ αυτή η τακτική απέδωσε καρπούς, με τον Τοράρινσον να «γράφει» το 2-0 με σουτ με το δεξί, από το ύψος της περιοχής, που βρήκε στον Φαμπιάνο και κατάληξε στα δίχτυα.

Λίγο μετά το γκολ του Ισλανδού, ο Άρης βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του ΟΦΗ, με τον Κάρλσον να κάνει το γύρισμα στον Μορόν που ήταν μόνος του εντός της μικρής περιοχής και έκανε το 2-1.

Στο 45ο λεπτό, ο Τοράλ βρήκε τον Λάρσον με μία μαγική πάσα, ο Σουηδός έκανε με την μία, μονοκόμματο σουτ από τα δεξιά, και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μετά το 2-1 του ΟΦΗ πάντως, ο Άρης ήταν καλύτερος, μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε καλύτερα, και έψαξε έντονα το γκολ της ισοφάρισης, με τον ΟΦΗ να μην είναι ο ίδιος με το πρώτο μέρος. Στο 59’ ο Πάλμα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τον Μανδά να πέφτει στη γωνία του και να αποκρούει. Στο 65’ ο Φαμπιάνο έκανε το 2-2 για τους φιλοξενούμενους, σκοράροντας με προβολή. Το γκολ φάνηκε αρχικά να είναι οφσάιντ, όμως μετά από τέσσερα λεπτά εξέτασης από το VAR, ο Μανούχος μέτρησε, σωστά το τέρμα του Άρη.

Ο Άρης γύρισε από το 2-0, όμως ο ΟΦΗ στη συνέχεια πίεσε για να βρει το γκολ της νίκης. Στο 74’ ο Μπάκιτς δοκίμασε το πόδι του από μακριά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο ίδιο λεπτό, ο Καρώ αποχώρησε από το παιχνίδι έχοντας χτυπήσει, και μένει να φανεί εάν αντιμετωπίζει κάποιο τραυματισμό.

Στο 87’ ο Πάλμα, που ήταν ίσως ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Άρη σήμερα, προσπάθησε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ από εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Μανδά. Ο Νταμπράουσκας πέρασε το Νέιρα στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά πριν τη λήξη, και ο Αργεντινός βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και μετά από γύρισμα του Αμπάντα, έκανε το 3-2 και έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ, βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στο «Γεντί Κουλέ»!

ΟΦΗ – Άρης 3-2

Αγωνιστική: 1η
Γήπεδο: “Γεντί Κουλέ”
Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Μπούξμπαουμ, Σπυρόπουλος, 4ος: Κατοίκος
VAR: Διαμαντόπουλος, Μεϊντάνας
Σκόρερ: 17′ Ντίκο, 38′ Τοράρινσον, 90+1′ Νέιρα / 41′ Μορόν, 68′ Φαμπίνιο

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Καρώ (76′ λ.τ. Πασαλίδης), Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς (84′ Νέιρα), Γκαγέγκος, Θοράρινσον (84′ Αμπαντά), Τοράλ (61′ Μοσκέρα), Ντίκο (76′ Φελίπε).

Άρης (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Φεράρι, Νταρίντα, Ζουλ (46′ Ντουκουρέ), Ρουπ (80′ Σαμόρα), Κάρλσον (80′ Τζούρασεκ), Μορόν, Πάλμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook