Βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και το «γύρισε»

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο ΟΦΗ «επέστρεψε» από το 2-0 στο φιλικό με τον Ατρόμητο, παίρνοντας ισοπαλία με 2-2, με τον Φελίπε Γαγιέγος να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του στην δεύτερη θητεία του στην ομάδα και τον Βάλντας Νταμπράουσκας να δοκιμάζει πράγματα ενόψει του αγώνα με τον Άρη.

Σε ένα χρήσιμο φιλικό που έγινε στο γήπεδο της Καλλιθέας, ο ΟΦΗ αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με τον Ατρόμητο, καταφέρνοντας να επιστρέψει στο παιχνίδι από το 2-0. Ο «Ντάμπρα» είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει δοκιμές ενόψει Άρη, ενώ αγωνίστηκε και ο Φελίπε Γαγιέγος.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε τον ΟΦΗ με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια και τους Πασαλίδη – Λαμπρόπουλο να βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Αμπάντα και στο δεξί ο Λάρσον, με τους Μπάκιτς, Μεγιάδο και Τοράλ να βρίσκονται στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στα «φτερά» της επίθεσης άρχισαν οι Μπιφουμά – Ριέρα, ενώ ο Φελίπε έπαιξε στην κορυφή.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά έχοντας μία καλή φάση με τον Φελίπε να κάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Λάρσον και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού ο Ατρόμητος βρήκε δύο γκολ, το ένα μετά το άλλο και μπήκε μπροστά στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα, στο 13’ οι Περιστεριώτες έκαναν το 1-0 με τον Γιουμπιτάνα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής. Στο 15’ έγινε το 2-0, με τον Ρομπάιγ να νικάει τον Χριστογεώργο.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας τα… είπε στους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια του cooling break στο 25’, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος με την εμφάνισή τους, ζητώντας τους περισσότερο τρέξιμο και πίεση.  Στο 41’ ο Μπιφουμά μείωσε μετά από ωραία ενέργεια του Μπάκιτς, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 2-1.

Κόουλμαν και Νταμπράουσκας δεν πραγματοποίησαν αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τους ίδιους 22 ποδοσφαιριστές να ξεκινούν στην «επανάληψη». Ο ΟΦΗ μπήκε στο δεύτερο μέρος με καλύτερη διάθεση, προσπαθώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα καλύτερα στην επίθεση και κοντά στην περιοχή του Ατρομήτου. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 51’ για τους τυπικά γηπεδούχους, με το σουτ του Έρλινγκμαρκ να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Χριστογεώργου, ενώ στη συνέχεια ο ΟΦΗ είχε μία καλή ευκαιρία να απειλήσει, με τον Φελίπε να σουτάρει μετά από φάση διαρκείας με την μπάλα να κοντράρει και να απομακρύνεται.

Ο «Ντάμπρα» πραγματοποίησε επτά μαζεμένες αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τους Γιαννούλη, Μοσκέρα, Τοράρινσον, Ντίκο, Καρώ, Αποστολάκη και Βούρο. Στο 70’ μάλιστα, ο προπονητής του ΟΦΗ πέρασε στο παιχνίδι και τους Νέιρα, Γαγιέγος, με τον Χιλιανό να πραγματοποιεί το δεύτερο ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας, σε ανεπίσημο παιχνίδι. Αργότερα, στον αγώνα πέρασε και ο Γκρόνινγκ.

Σε μία ακόμα φάση που έδειξε την κλάση του, ο Χουάν Νέιρα έκανε το 2-2 στο 79’, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ και να ισοφαρίζει. Έτσι, ο ΟΦΗ «γύρισε» από το 2-0 με τα γκολ των Μπιφουμά και Νέιρα. Ο ΟΦΗ είχε και μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Αποστολάκη να γυρίσει εντελώς το παιχνίδι, όμως το 2-2 έμεινε έως το φινάλε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook