Μπαίνει στον σωστό δρόμο ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο ΟΦΗ έκανε την καλύτερη εμφάνιση έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι παρουσίασε εξαιρετική εικόνα και παρά την ήττα έστειλε πολύ αισιόδοξα μηνύματα.

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 2-0 στο τελευταίο του φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους από την Ουτρέχτη, βγάζοντας πολύ καλά δείγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε τον ΟΦΗ στο φιλικό με την Ουτρέχτη με τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια, και τους Καρώ, Πασαλίδη, Βούρο στην τριάδα των στόπερ. Λάρσον και Αμπάντα ξεκίνησαν στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Μεγιάδο και Ντιουσέ να είναι τα δυο αμυντικά χάφ. Ο Ριέρα είχε ελεύθερο ρόλο και οι Ντίκο, Μπιφουμά αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

To πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τον ΟΦΗ να μην απειλείται ιδιαίτερα από την Ουτρέχτη έχοντας καλή αμυντική λειτουργία, ενώ επίσης είχε μεγαλύτερη ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις του, αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τα αβίαστα λάθη. Ο Όμιλος ήταν και η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 36’ ο Ντίκο συνεργάστηκε όμορφα με τον Ριέρα, απέφυγε τους αμυνόμενους μέσα στην περιοχή, όμως το κοντινό του σουτ πέρασε παράλληλα με το τέρμα. Στο 37’, η Ουτρέχτη απείλησε με τον Σέντιερς, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Χριστογεώργου με μία φιλόδοξη λόμπα.

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος του αγώνα, σημειώνοντας την καλύτερη εμφάνισή του έως τώρα στα φιλικά προετοιμασίας, και καταφέρνοντας να βελτιωθεί δημιουργικά από το 15ο λεπτό και μετά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ξεκίνησε με μία αλλαγή, με τον «Ντάμπρα» να περνάει τον Τοράλ στη θέση του Ριέρα. Η ομάδα προσπάθησε να γίνει πιο δημιουργική και να πιέσει, όμως δέχθηκε γκολ και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο 59’, ο Μποζντογκαν πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έβαλε σε θέση «οδηγού» την ομάδα του. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως δεν τα κατάφερε, με τον Ντίκο να σημαδεύει το δοκάρι εξ επαφής ένα λεπτό αργότερα. Ο Νταμπράουσκας πέρασε στη συνέχεια στο παιχνίδι τους Σωτηρίου, Μπάκιτς και Λαμπρόπουλο, αντί για τους Χριστογεώργο, Ντίκο και Καρώ.

Στο 68’ ο ΟΦΗ απείλησε με το δυνατό σουτ του Αμπάντα που μπλόκαρε ο Μπράντενχορστ, έψαξε την ισοφάριση έντονα, πίεσε, είχε νέα καλή στιγμή με τον ίδιο παίκτη στο 77’, ενώ γενικά ήταν αρκετά καλός δημιουργικά, ψάχνονας έντονα το 1-1, όμως τελικά δέχθηκε και δεύτερο γκολ και κάπου εκεί η Ουτρέχτη κλείδωσε τη νίκη. Στο 79’, ο Μπουθ σκόραρε με κάθετο σουτ και έκανε το 2-0 για τους Ολλανδούς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε στο παιχνίδι ο νεαρός Σημαντηράκης στη θέση του Αμπάντα. Ο ΟΦΗ έβγαλε πολλές καλές στιγμές στο φινάλε του αγώνα, με τους Νέιρα, Φελίπε και Λάρσον, όμως δεν κατάφερε να μειώσει και το 2-0 έμεινε έως το φινάλε. Με την εμφάνιση αυτή, ο ΟΦΗ έδειξε ότι μπαίνει στον σωστό δρόμο, αφού η ήττα είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα που τον αδικεί, με την Ουτρέχτη απλά να εκμεταλλεύεται τις καλύτερες ευκαιρίες της.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook