Βασίλης Λαμπρόπουλος unplugged: Ο Μπούσης που δεν είναι ο “Έλληνας” πρόεδρος και ο ΟΦΗ που τον επανέφερε στην Ελλάδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσωπικότητα ποδοσφαιριστή. Έφυγε από την Ελλάδα στο πικ της καριέρας του και με ένα πρωτάθλημα στην πλάτη, γύρισε πίσω για χάρη του ΟΦΗ αν και είχε πει ότι δεν θα επέστρεφε πίσω. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Gentikoule.

Πριν από 13 μήνες, σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, και ενώ έιχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Μπόχουμ, είχε πει πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αντίθετα ήθελε να συνεχίσει να παίζει μπάλα μόνο στην Ευρώπη.

Δεν χρειάζεται ν’ αναλύσουμε τους λόγους που οι Έλληνες αθλητές αποφεύγουν την τοξικότητα του ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Απλοί και κατανοητοί. Εν τέλει γύρισε στην Ελλάδα στα 33 του και όπως είχε δηλώσει στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, αυτό θα το έκανε μόνο για μια ομάδα όπως αυτός.

Οι λόγοι παρατίθενται παρακάτω και θα καταλάβετε πολλά. Ποτέ δεν πούλησε οπαδιλίκι, ακόμα και όταν αγωνίστηκε σε άλλες μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ ή και σε ιστορικές με κόσμο από πίσω όπως ο Πανιώνιος. Τις σεβάστηκε και τον σεβάστηκαν. Και πάντα ήταν εκεί για να λέει την γνώμη του με θάρρος και ειλικρίνεια.

Απολαύστε τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στην αποκλειστική συνέντευξη στο Gentikoule

Βασίλη επιστρέφεις στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια και παράλληλα επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

“Είναι λίγο περίεργα στην αρχή, άργησα να φύγω για την Ευρώπη, εννοώ ότι έφυγα λίγο μεγάλος. Είμαι όμως χαρούμενος που γύρισα στην Ελλάδα για ένα club που θέλει να κάνει ότι καλύτερο κάθε χρόνο και να βελτιώνεται κάνοντας βήματα προς τα μπροστά”.

Και εν τέλει στα 33 σου επιστρέφεις στην χώρα έπειτα από μια πλούσια εμπειρία σε Γερμανία, περισσότερο και Ισπανία λιγότερο…

“Σίγουρα στην απόφαση μου έπαιξε ρόλο η οικογένεια μου, βέβαια αν με ρωτήσεις ήταν 50-50 γιατί η γυναίκα μου είχε συνηθίσει. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας, από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ κάνει συνεχώς βήματα προς τα μπροστά, να βελτιώνεται συνεχώς αγωνιστικά και να μειώνεται ακόμα περισσότερο η ψαλίδα με τους υπόλοιπους μεγάλους, εγώ ήθελα μια ομάδα που να έχω ένα κίνητρο παραπάνω και σίγουρα ο ΟΦΗ μου το καλύπτει και με το παραπάνω”.

Βρίσκεις κίνητρα ως ποδοσφαιριστής;

“Το κίνητρο μου στον ΟΦΗ είναι ουσιαστικά η προσέγγιση της ομάδας για να γίνει ένα παραπάνω βήμα και αν όχι φέτος, του χρόνου να προσπαθήσουμε να βγούμε στην Ευρώπη και να πάμε όσο πιο δυνατόν γίνεται πιο μακριά για τον θεσμό του Κύπελλου”.

Νιώθεις σαν… “πατέρ φαμίλιας” αυτού του ΟΦΗ;

“Η αλήθεια είναι ότι το βλέπω, μου φαίνεται περίεργο βλέποντας παιδιά που γεννήθηκαν το 2009 και μου αρέσει. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, οι ξένοι έχουν μπει αμέσως στο κλίμα της ομάδας, όλοι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και μου αρέσει πως το σκεπτικό όλων είναι να βελτιώσουμε την ομάδα και να πάει καλύτερα και ψηλότερα”.

Πως αντέδρασες όταν έμαθες για την πρόταση του ΟΦΗ;

“Ο κόσμος αγαπάει πραγματικά την ομάδα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό όπου σε κάθε περιοχή ο φίλαθλος υποστηρίζει εκείνη της πατρίδας του. Στην Ελλάδα δεν το βλέπεις, σου λέει ότι είναι κάτι από τους μεγάλους σε αντίθεση με το Ηράκλειο και την Κρήτη που ο κόσμος είναι μόνο ΟΦΗ. Ήθελα να έρθω στον ΟΦΗ, μου αρέσουν οι προκλήσεις, καλύτερα να έχω εγώ αυτήν την πίεση με την οποία έχω μάθει να ζω παρά τα μικρότερα παιδιά και απλά στο τέλος της ημέρας αν πετύχουμε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι”.

Μετά από τόσα χρόνια αντίπαλος στο “Γεντί Κουλέ”, πλέον είσαι από την ανάποδη…

“Σίγουρα είναι από τις πιο ωραίες έδρες της Ελλάδας, είναι ένα κλουβί. Και στο Μπόχουμ το γήπεδο της είναι στο στυλ εκείνου του ΟΦΗ, μικρό και στενό και δημιουργεί μεγάλη δυναμική. Αυτή η δυναμική θα μας βοηθήσει ώστε εντός έδρας να παρουσιάσουμε την δυναμική που χρειάζεται να έχουμε και να παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα που πρέπει να έχουμε”.

Σε έναν ΟΦΗ σε μια νέα εποχή και με νέο ιδιοκτήτη όπως ο Μιχάλης Μπούσης.

“Αυτά που μάθαινα για τον ΟΦΗ είναι ότι μπήκε ένας πρόεδρος που δεν ασχολείται με την ελληνική έννοια, δεν παρεμβαίνει. Υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν για την ομάδα τους οποίους γνωρίζω προσωπικά και επαγγελματικά, οπότε σίγουρα ως Βασίλης μου άρεσε ο τρόπος λειτουργίας του ΟΦΗ και από την στιγμή που με προσέγγισαν και μιλήσαμε εξέλαβα αυτήν την συμπεριφορά. Σε συνδυασμό με τον τρόπο που έχουν βάλει τις βάσεις για να δουλέψει ο ΟΦΗ για το μέλλον, ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα στο να πάρω την απόφαση μου”.

Ο ΟΦΗ έφτιαξε μια ανταγωνιστική ομάδα, είναι “κλειδί” τα παιχνίδια στο “Γεντί Κουλέ”;

“Η αλήθεια είναι ότι έχουν έρθει φέτος καλοί παίκτες, έμπειροι και νεαροί όπως και τα παιδιά που είναι εδώ από πέρυσι που έκαναν ένα πολύ καλό εξάμηνο. Εάν συνεχίσουμε να είμαστε όπως είμαστε στ’ αποδυτήρια, θα μας αγκαλιάσει ο κόσμος και εκείνοι που είναι δύσπιστοι θα τους κάνουμε να έρθουν στο γήπεδο. Η δυναμική του ΟΦΗ είναι μέσα στο γήπεδο, αυτή είναι η δυναμική μας και από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο στα play offs εμείς είμαστε εκείνοι με την μεγαλύτερη”.

Είναι σύνηθες για σένα να παίζεις σε διάταξη των τριών στόπερ;

“Την χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, παίζαμε συχνά με τριάδα και επειδή μίλησα με τον κ. Νταμπράουσκας είναι ένα πολύ καλό σύστημα που μπορείς να κάνεις πολύ ωραία πράγματα. Δεν είναι αμυντικό σύστημα όπως πίστευαν παλιότερα, ουσιαστικά πρόκειται για επιθετικό πρέσινγκ, η ασφάλεια που έχεις πίσω σε βοηθάει να βγάλεις περισσότερα πράγματα μεσοεπιθετικά”.

Πριν έρθεις στον ΟΦΗ μίλησες με τον Βάλντας Νταμπράουσκας, σου εξήγησε τον δικό σου ρόλο;

“Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει κίνητρο και θέλει να πετύχει, όπου και αν έχει εργαστεί έχει καταφέρει να κάνει ωραία πράγματα. Σίγουρα είναι ένα έξτρα κίνητρο όταν βλέπεις έναν προπονητή που θέλει να βελτιώσει μια ομάδα και να την κάνει καλύτερη”.

Γενικά και στην Ευρώπη αλλά και στην Γερμανία που βρισκόμουν εδώ, οι περισσότεροι Έλληνες που βγαίνουν στην Ευρώπη είναι αμυντικοί. Αυτό δείχνει ότι ξέρουμε να παίζουμε, έχουμε πολύ καλά υλικά, οπότε αν δέσουμε όλοι μαζί θα είναι πολύ καλύτερα”.

Και το μήνυμα προς τον κόσμο ενόψει και της πρεμιέρας με τον Άρη…

“Είναι σημαντικό να γεμίσουμε το γήπεδο, μακάρι να ξεκινήσουμε με το δεξί γιατί είναι εντελώς διαφορετική η συνέχεια. Σίγουρα αν κερδίσεις τον Άρη και μετά πάρεις πάλι θετικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ θα είσαι πολύ καλά. Είναι λίγο περίεργο το πρόγραμμα, είναι δίκοπο μαχαίρι όμως πιστεύω στην ομάδα και από όλα όσα έχω δει στην ομάδα και έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουμε μια καλή αρχή ώστε ο κόσμος μας να είναι δίπλα μας από την αρχή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook