Κις Βαν Βόντερεν: “Ο ΟΦΗ δεν έπαιξε ούτε στο 90% – Είναι μια πάρα πολύ έξυπνη ομάδα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 54χρονος τεχνικός της Χερενφέϊν μίλησε μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τον ΟΦΗ πλέκοντας το εγκώμιο της ομάδας του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Χερενφέϊν παραλίγο να την οδηγήσει ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χάνοντας το εισιτήριο για το Europa Conference League στους αγώνες μπαράζ με την Τβέντε.

Έπειτα από μια τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα με την φανέλα της Φέγενορντ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το πρωτάθλημα Ολλανδίας, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε μικρή ηλικία και ασχολήθηκε με την προπονητική. Μάλιστα το 2018 οδήγησε την Κ17 της Εθνική Ολλανδίας στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενώ στην συνέχεια βρέθηκε στον πάγκο της Ανδρών ως άμεσος συνεργάτης του Ρόναλντ Κούμαν.

Ο Κις Βαν Βόντερεν μίλησε στους εκπροσώπους του Κρητικού τύπου μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τον ΟΦΗ και μάλιστα σχολίασε με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια την εμφάνιση των παικτών του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο έμπειρος Ολλανδός προπονητής είπε αρχικά πως “έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ο ΟΦΗ μας έβαλε αρκετά δύσκολα. Ήταν δύσκολο και για τον ΟΦΗ αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς. Άρα αυτό είναι που ζητάς από ένα φιλικό προετοιμασίας είναι να υπάρχει ανταγωνισμός. Η φυσική κατάσταση βρίσκεται ακόμα στο χτίσιμο και δημιουργείται”.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην εικόνα του ΟΦΗ στάθηκε στους διαφορετικούς σχηματισμούς με τους οποίους αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα του και μάλιστα τόνισε με ιδιαίτερο χαμόγελο πως αν έπιανε το μάξιμουμ της απόδοσης η Χερενφέϊν δεν θα κέρδιζε το παιχνίδι. Στάθηκε στην παρουσία έμπειρων ποδοσφαιριστών που διαθέτει ο ΟΦΗ υπογραμμίζοντας ότι: “Ο ΟΦΗ είναι μια πάρα, πάρα πολύ έξυπνη ομάδα. Ο σχηματισμός που χρησιμοποιεί έχει ενδιαφέρον, δουλεύουν μαζί αρκετά καλά ενώ ο ΟΦΗ έχει παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία. Η αίσθηση μου είναι ότι ο ΟΦΗ δεν έπιασε ούτε το 90% των δυνατοτήτων του, εάν το είχε κάνει δεν θα κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook