Άρνεμ και Φίτεσε ίδιες έννοιες | Ηράκλειο και ΟΦΗ όχι δυστυχώς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κάποιος που επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη του Άρνεμ Θα διαπιστώσει αμέσως πόσο σημαντική για όλη την τοπική κοινωνία είναι η πρώην ομάδα του Νίκου Μαχλά.

Από τον σταθμό των τρένων που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ολλανδία μέχρι τις πιο κεντρικές οδικές αρτηρίες που διαπερνούν την πόλη του Άρνεμ παντού υπάρχουν σημαίες της Φίτεσε.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Gentikoule από την περιπλάνηση του στην πόλη  του Άρνεμ, έχουν τοποθετηθεί σχεδόν παντού σημαίες της ομάδας που βέβαια έχουν σκοπό να αποτελέσουν ακόμα μεγαλύτερη προβολή της Φίτεσε κάνοντας την σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με τον σύλλογο που αποτελεί το trademark ολόκληρης της περιοχής.

Και πραγματικά βλέποντας αυτές τις εικόνες δεν μπορούμε παρά να μην έχουμε την απορία του «γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στην πόλη του Ηρακλείου;»

Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που αντιπροσωπεύει το Ηράκλειο και την Κρήτη. Η έδρα του ΟΦΗ είναι μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και όμως κάποιος τουρίστας που την επισκέπτεται δεν θα βρει πουθενά κάτι που να έχει σχέση με τον ΟΦΗ εκτος απο μια με δυο απαρχαιωμένες πινακίδες που γράφουν «Γήπεδο ΟΦΗ» κι αυτές τις έχει φάει η σκουριά.

Όμως μια αναζήτησή στο Twitter μπορεί να δείξει στον καθένα τι σημαίνει ΟΦΗ για το Ηράκλειο. Δεκάδες αναρτήσεις τουριστών που αναφέρουν τον ΟΦΗ, το «Γεντί Κουλέ», την ιστορία του αλλά και το ότι ψάχνουν τρόπους για να πάνε στο γήπεδο δίχως να βρίσκουν.

Όταν λοιπόν στο Άρνεμ υπάρχουν δεκάδες σημαίες της Φίτεσε σε κάθε κεντρικό δρόμο και στο Ηράκλειο ούτε μια πινακίδα τότε μπορούμε να προβληματιστούμε γιατί ο ΟΦΗ ορισμένες φορές θεωρείται ξένος στον ίδιο του τον τόπο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook