Ο “Ντάμπρα” θέλει να… “μικρύνει” το γήπεδο και να δημιουργήσει έναν ασφυκτικό ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ξεκάθαρη φιλοσοφία από τον Λιθουανό για την δημιουργία μιας άκρως αθλητικής ομάδας που θα τρέχει συνεχώς και θα πρεσάρει παντού.

Το… moto του Βάλντας Νταμπράουσκας καθ’ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ήταν ξεκάθαρο: Θέλω οι παίκτες μου να κατανοούν το παιχνίδι και έπειτα τις δικές μου οδηγίες. Ο Λιθουανός τεχνικός το έχει δείξει ξεκάθαρα καθ’ όλη την διάρκεια των πρώτων ημερών της παραμονής του ΟΦΗ στην Ολλανδία. Να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα τρέχει τον αντίπαλο και δεν θα τρέχει αυτό πίσω από τον αντίπαλο, που θα έχει εκείνο την μπάλα και δεν θα κυνηγάει να την πάρει.

Ξεκάθαρη η φιλοσοφία του Λιθουανού, ξεκάθαρα και τα πράγματα που ζητάει από τους παίκτες του. Έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο που δεν είχαμε και πολλά να συζητήσουμε, αναμενόμενα, γύρω από την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, ο “Ντάμπρα” αρχίζει να ξεδιπλώνει στον αγωνιστικό χώρο τα δικά του θέλω. Για αρχή την Δευτέρα έθεσε ξεκάθαρα την αφετηρία που είναι η διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Πάνω σε αυτήν την ποδοσφαιρική φιλοσοφία βασίστηκε και ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΟΦΗ όπου ολοκληρώνεται με μια προσθήκη ακόμα.

Όλα όσα έδειξε το απόγευμα της Τρίτης είναι προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας ομάδας που θα τρέχει ασταμάτητα, θα πρεσάρει τον αντίπαλο μέχρι το δικό του επιθετικό τρίτο. Με συνεχές πρέσινγκ, ο Νταμπράουσκας θα επιχειρήσει να… μικρύνει το γήπεδο για τους παίκτες του με την δημιουργία ενός γκρουπ ποδοσφαιριστών που θα τρέχουν συνεχώς, θα πρεσάρουν σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου και παράλληλα με την ποιότητα που υπάρχει μεσοεπιθετικά να γίνει αποτελεσματικός στην επίθεση. Κάτι το οποίο άλλες φορές έκανε την εμφάνιση του με εμφατικό τρόπο και άλλες όχι.

Φέτος ο Νταμπράουσκας θέλει να το λύσει αυτό το πρόβλημα και με την παρουσία παικτών πρώτης γραμμής στην μεσοεπιθετική γραμμή του ΟΦΗ να κάνει ξεκάθαρο πως εκείνος θα είναι το αφεντικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήδη το απόγευμα της Τρίτης είδαμε κομμάτια του 3-4-3 με τους τρεις της επίθεσης να δημιουργούν μαζί με τους κεντρικούς χαφ μια αθλητική πεντάδα που θα πιέζει συνεχώς και παντού, θα κάνει επανακτήσεις της μπάλας και θα σκοράρει με την πρώτη ευκαιρία που θα της παρουσιάζεται. Μέσα στον επόμενο μήνα και στις τέσσερις εβδομάδες που θ’ ακολουθήσουν μέχρι την πρεμιέρα με τον Άρη, είναι δεδομένο ότι ο Λιθουανός βάζει στόχο την πρώτη αγωνιστική για να παρουσιάσει ένα πανέτοιμο γκρουπ ποδοσφαιριστών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook