O Kάρολις Σκίνκις στο Gentikoule για Νταμπράουσκας και Μοχανάν

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Λιθουανός τεχνικός διευθυντής της Κεράλα Μπλάστερς μίλησε στο Gentikoule για τον 20χρονο Ινδό που προπονείται με τον ΟΦΗ αλλά και για τον Βάλντας Νταμπράουσκας τονίζοντας ότι “όπου πήγε πέτυχε, το ίδιο θα κάνει και στον ΟΦΗ”.

Ο Κάρολις Σκίνκις έκανε το μακρινό ταξίδι από την Ασία για την Ευρώπη προκειμένου να έρθει στο Όοστερμπεκ και να δει από κοντά τον 20χρονο ποδοσφαιριστή από την Ινδία Βίμπιν Μοχανάν που προπονείται με την φανέλα του ΟΦΗ ψάχνοντας ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ευρώπη. Το στόρι γνωστό και το πως ο νεαρός Ινδός βρέθηκε στο Ηράκλειο να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Λιθουανός τεχνικός διευθυντής της Κεράλα Κάρολις Σκίνκις είναι ο άνθρωπος που τρέχει το ποδοσφαιρικό project του συλλόγου από την Ινδία και δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει στο Gentikoule τόσο για τον Βίμπιν Μοχανάν όσο βέβαια και για τον Βάλντας Νταμπράουσκας που στην πατρίδα του θεωρείται και είναι ο κορυφαίος προπονητής ποδοσφαίρου. Μάλιστα ο Κάρολις Σκίνκις θα παραμείνει στο Όοστερμπεκ μέχρι και την Πέμπτη προκειμένου να δει αγωνιζόμενο το νεαρό Ινδό της Κεράλα Μπλάστερς.

Aρχικά ο Κάρολις Σκίνκις αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου της Λιθουανίας, εκείνος και ο Νταμπράουσκας δουλεύουν σε ξένες χώρες με τον τεχνικό διευθυντή της Κεράλα Μπλάστερς να τονίζει ότι: “Είμαστε και οι δύο από την Λιθουανία, στην χώρα όλοι γνωριζόμαστε γιατί είναι μια μικρή αγορά και πάντα προσπαθούμε να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον και είμαστε σε επαφή συνεχώς”.

Για την παρουσία του στην Ολλανδία, ο λόγος είναι προφανής και λέγεται Βίμπιν Μοχανάν: “Ήρθα για να δω τον Βίμπιν, είναι ένας νέος και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, έκανε ντεμπούτο την προηγούμενη σεζόν και τώρα έχει την ευκαιρία για να ζήσει μια εμπειρία στην Ευρώπη. Ήρθα λοιπόν για να τον δω ζωντανά και είμαι πολύ χαρούμενος που τον βλέπω εδώ μαζί με τον ΟΦΗ”.

Όσον αφορά την πρωτόγνωρη εμπειρία του ταξιδιού ενός Ινδού ποδοσφαιριστή υπογράμμισε πως: “Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στην Κεράλα είναι να δουλέψουμε διαφορετικά από την πλειοψηφία των ομάδων της Ασίας. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Ινδία ώστε να ζήσουν την ευρωπαϊκή εμπειρία και προσπαθούμε πως υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ινδία ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα και να μείνουν μόνιμα στην Ευρώπη, έτσι γίνεται η αρχή με τον Βίμπιν”.

Και για το πως προέκυψε η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών: “Ήμουν σε επαφή με τον Βάλντας Νταμπράουσκας αλλά και με τον CEO του ΟΦΗ, με τον οποίο είχαμε γνωριστεί στο παρελθόν συζητώντας για έναν άλλον παίκτη, διατηρήσαμε την επαφή και βέβαια βοήθησε και ο κ. Νταμπράουσκας που γνώριζε για το ποδόσφαιρο της Ινδίας και είμαι ευγνώμων σε όλους προς τον ΟΦΗ που άνοιξαν την πόρτα στον Βίμπιν για να ζήσει αυτήν την εμπειρία”.

Για το αν ο Βίμπιν Μοχανάν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΟΦΗ ο Λιθουανός ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως: “Είναι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, εύχομαι να μπορέσει να δείξει τις ικανότητες του, πρέπει να παρουσιάσει προσωπικότητα, ποιότητα και εξαρτάται από εκείνον το τι θα παρουσιάσει μέσα στο γήπεδο για να πείσει τους ανθρώπους του ΟΦΗ και να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο”.

Για τέλος ο Κάρολις Σκίνκις δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στον συμπατριώτη του, προπονητή του ΟΦΗ, όπου εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του Βάλντας Νταμπράουσκας: “Έχω την καλύτερη άποψη για εκείνον, παρατηρώ την δουλειά του εδώ και 10 χρόνια, όπου και αν εργάστηκε, έκανε καλή δουλειά. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι θα πετύχει στον ΟΦΗ, όπως πέτυχε και στις άλλες ομάδες του, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει πως να πετυχαίνει ψηλούς στόχους”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook