Βέλιτς στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2: “Υπάρχει βάση στον ΟΦΗ – Σημαντικό ότι συνεχίζει ο Νταμπράουσκας”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάσμινγκο Βέλιτς μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” για τον ΟΦΗ της επόμενης περιόδου, τον ίδιο αλλά και την προηγούμενη σεζόν που τον βρήκε σε ΠΑΟ Β’ και Λεβαδειακό.

Για τον ΟΦΗ που χτίζεται και τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου μίλησε ο Γιάσμινγκο Βέλιτς στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2. Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ και έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην σημασία της βάσης που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας αλλά και το γεγονός ότι συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στην τεχνική ηγεσία του club o Βάλντας Νταμπράουσκας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάσμινγκο Βέλιτς στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2

Για το ότι συνεχίζει στον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας: “Όταν βάζεις τα πράγματα σε μια σωστή βάση και σωστή τάξη και βρίσκεις ανάλογες χημείες και δουλεύεις καθημερινά, οι ποδοσφαιριστές εξελίσσονται και βελτιώνονται, κάτι που συνέβη και στον Λεβαδειακό κατά την διάρκεια της χρονιάς όπως οι Τσάπρας, Νίκας. Οι παίκτες βελτιώνονται και αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις για να βελτιώνεται η ομάδα ώστε να υπάρχει καλύτερη συνοχή και δυνατότητα για να τρυπάς περισσότερο το ταβάνι. Κάτι που συνέβη στον ΟΦΗ και είναι ένα πλεονέκτημα για εκείνον ότι έχει τον ίδιο προπονητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά“.

Για την επιλογή του Νταμπράουσκας να πάει με σύστημα τριών στόπερ: “Πιστεύω ότι τα συστήματα είναι απλά νούμερα. Το μεγαλύτερο ζήτημα στις ομάδες είναι να υπάρχουν οι ισορροπίες και από εκεί και πέρα να δημιουργείται αρμονία που για μένα είναι η λέξη – κλειδί. Αναφέρομαι στον τρόπο που παίζει η ομάδα και είναι σε θέση ν’ ανταποκριθείς στον τρόπο παιχνιδιού που ακολουθεί ο προπονητής. Η αρμονία θέλει κόπο για να δημιουργηθεί και μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα. Αν δεν σταθεροποιηθεί μια ενδεκάδα ή αν σου λείπουν παίκτες – κλειδιά, τότε ο κόσμος δεν φαντάζεται πως σου δημιουργείται η ανάγκη για να βρεθούν οι λύσεις και να δημιουργήσεις αυτήν την αρμονία με διαφορετικά στοιχεία”.

Για τον κορμό που υπάρχει φέτος ενόψει της νέας χρονιάς: “Το είχα πει και μετά το τέλος του αγώνα του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό όπου είχε τότε πολλά προβλήματα και παρότι προηγηθήκαμε, κατάφερε να κερδίσει ότι είχε καλό υλικό. Προφανώς η μετέπειτα πορεία του, έδειξε ότι η βάση καλού υλικού υπήρχε και συμπληρώθηκε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα μετέπειτα αποτελέσματα έδειξαν πως ο νέος προπονητής κατάφερε να πάρει πράγματα από αυτό το υλικό. Ο ΟΦΗ έχει την δυνατότητα να κάνει και φέτος στοχευμένες κινήσεις και ήδη υπάρχει μια βάση, οπότε δεν χρειάζονται δραματικές αλλαγές και πόσο δε μάλλον από την στιγμή που συνεχίζει ο ίδιος προπονητής, γνωρίζει το υλικό, τον γνωρίζουν οι προπονητές και έχει ήδη έναν χρόνο εμπειρίας στον ΟΦΗ”.

Για τον ίδιο και τη νέα σεζόν: “Σίγουρα περιμένω να προκύψει ένα πρότζεκτ που μου ταιριάζει, ένα ισορροπημένο πρότζεκτ από κάθε άποψη και όπως συνέβη στην Επισκοπή, να μπορέσει να φανεί ακόμα περισσότερο η δουλειά μου. Περιμένω να προκύψει μια τέτοια ευκαιρία”.

Για την προηγούμενη χρονιά και την παρουσία του σε ΠΑΟ Β’, Λεβαδειακό:Σίγουρα για μένα η περσινή χρονιά ήταν κάπως περίεργη μετά από μια πολύ πετυχημένη τριετία στην Επισκοπή. Ανέλαβα στην αρχή τον ΠΑΟ Β’ όπου προσωπικά με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει πολύ αλλά και με ενθουσίαζε γιατί είναι γνωστό ότι θέλω να εντοπίζω και να εξελίσσω νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά μετά ένα δίμηνο δέχτηκα μια πρόταση τιμητική από τον Λεβαδειακό για να βοηθήσω στην μάχη που φαινόταν ότι θα κάνει για την σωτήρια. Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, αντιμετωπίζαμε αρκετές δυσκολίες, αρκετές επείγουσες καταστάσεις όμως δουλέψαμε πολύ σκληρά και καταφέραμε να δημιουργήσουμε προδιαγραφές Superleague 1 κάτι που δεν προϋπήρχε πριν αναλάβω. Δημιουργήσαμε μια κανονικότητα και πιστεύω πως η ομάδα θα μπορούσε να παραμείνει, το έδειξε και στα play outs όπου ήταν και λίγο άτυχη και παρότι δεν έμεινα μέχρι το τέλος, στενοχωρήθηκα για τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού. Από την άλλη είμαι χαρούμενος που ανέδειξα και καθιέρωσα κάποιους νεαρούς παίκτες σε επίπεδο Superleague όπως οι Τσάπρας, Νίκας και Βρακάς και κάποια άλλα παιδιά”

Για την πορεία του Λεβαδειακού: “Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες και ανισορροπίες σε πολλούς τομείς που έπρεπε να τα εξισορροπήσουμε ώστε να δημιουργηθεί μια αρμονία στο παιχνίδι της ομάδας. Ήθελε αρκετή δουλειά για να δημιουργηθεί μια κανονικότητα, αγωνιστικά γιατί μην ξεχνάμε πως η ομάδα προερχόταν από την Superleague 2. Θέλει πολύ μεγάλη δουλειά και προσπάθεια ώστε να έρθουν στο επίπεδο ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος όπως η Superleague 1 που έχει μεγάλη διαφορά από την Superleague 2”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook