Λαμπρόπουλος και ΟΦΗ: Τα δεδομένα και το πάνω ράφι για τον στόπερ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο έμπειρος στόπερ και οι 15 συμμετοχές στην Μπουντσελίγκα δείχνουν και τον δρόμο του ΟΦΗ για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού.

Όπως έγραψε το Gentikoule πριν από δύο 24ωρα, στόχος του ΟΦΗ είναι να επιχειρήσει να τελειώσει την πέμπτη φετινή του μεταγραφή έχοντας στο επίκεντρο την προσθήκη του κεντρικού αμυντικού.

Το Gentikoule είχε αναλύσει τα δεδομένα γύρω από την υπόθεση του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου που βρίσκεται εντός της λίστας του ΟΦΗ ενώ και εκείνη του Βασίλη Λαμπρόπουλου προφανώς και ενδιαφέρει την ομάδα. Σίγουρα πρόκειται για δύο δύσκολες περιπτώσεις που τα κασέ τους είναι ιδιαίτερα ψηλά. Ο μεν Παπαγιαννόπουλος συνεχίζει στην ΑΪΚ Στοκχόλμης και είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών του Βάλντας Νταμπράουσκας για την θέση του κεντρικού αμυντικού ωστόσο το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο και αυτό δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο, όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι με τον Έρικ Λάρσον. Ωστόσο η δική του υπόθεση είναι πιο δύσκολη σε σύγκριση με εκείνη του Βασίλη Λαμπρόπουλου που έμεινε ελεύθερος από την Μπόχουμ.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός προέρχεται από μια καλή χρονιά με την Μπόχουμ μετρώντας μάλιστα 15 συμμετοχές στην Μπουντσελίγκα δείχνοντας ότι αποτελούσε ένα σημαντικό στέλεχος του γερμανικού συλλόγου. Ασφαλώς και η δική του περίπτωση δεν είναι εύκολη καθώς ο Λαμπρόπουλος είχε στην Μπόχουμ ένα ιδιαίτερα ψηλό συμβόλαιο που ξεπερνάει κατά πολύ τα στάνταρ του ΟΦΗ αλλά και των περισσότερων ομάδων της Superleague 1.

Ωστόσο ο δρόμος που έχει ανοιχτεί με τις υποθέσεις των Λαμπρόπουλου, Παπαγιαννόπουλου δείχνει και το αυτονόητο, εν μέρει, πως ο ΟΦΗ έχει βάλει ψηλά τον πήχη για τις θέσεις των στόπερ. Ήδη έγινε μια πρώτη επένδυση με την απόκτηση του Ανδρέα Καρώ με τον ΟΦΗ να κάνει upgrade έναντι του Αποστόλη Διαμαντή που αποχώρησε διατηρώντας παράλληλα και τον ελληνικό κορμό στην άμυνα του και τώρα κινείται στο ίδιο μοτίβο και για τον έτερο στόπερ.

Με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει βάση την τριάδα στις θέσεις των στόπερ, είναι πασιφανές πως ο Λιθουανός τεχνικός θέλει να δημιουργήσει μια τριάδα πολύ ψηλού βεληνεκούς που πρόκειται να προσφέρει ασφάλεια και βελτίωση στα μετόπισθεν.

Όσον αφορά τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Είναι γεγονός ότι η πλευρά του Έλληνα στόπερ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με εκείνη του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ δεδομένα τον θέλει αναγνωρίζοντας όλα όσα μπορεί να δώσει ο 33χρονος στόπερ τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στ’ αποδυτήρια της ομάδας. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Λαμπρόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Μπόχουμ παρότι την πρώτη του χρονιά δεν είχε πολλές συμμετοχές με το Γερμανικό club να επενδύει στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Προφανώς σημαντικό ρόλο θα παίξει και το κασέ του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αφού όπως γράψαμε παραπάνω, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είχε συμβόλαιο με ομάδα της Μπουντεσλίγκα με ότι συνεπάγεται αυτό. Όπως και να’ χει πάντως στον ΟΦΗ δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια τους για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η επαφή μεταξύ των δύο πλευρών διατηρείται και παραμένει ανοικτή και μένει να φανεί αν θα είναι εκείνος που θ’ αποτελέσει τον εκλεκτό του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook