Όλες οι μεταγραφές της εποχής Μπούση

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Κάποιοι ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν ακόμα με την φανέλα του ΟΦΗ, κάποιοι όμως δεν τα κατάφεραν… Το Gentikoule παρουσιάζει όλες τις μεταγραφές της εποχής Μπούση.

Από χορηγός των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ιδιοκτήτης του ΟΦΗ. Ο Μιχάλης Μπούσης απέκτησε τον ΟΦΗ στις 18 Οκτωβρίου 2018 και φέτος θα συμπληρώσει πέντε χρόνια στο «τιμόνι» του club. Η έλευση του Έλληνα επιχειρηματία στο Ηράκλειο έσβησε και διέγραψε δια παντός τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που υπήρχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή και ξεκίνησε η προσπάθεια για την αναγέννηση του ΟΦΗ, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε εμπορικό.

Σημαντικό κομμάτι των κινήσεων του Μιχάλη Μπούση, είναι -όπως είναι φυσικό- οι μεταγραφές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Παίκτες ήρθαν, παίκτες έφυγαν, ο ΟΦΗ βγήκε στην Ευρώπη, αγωνίστηκε στα Play Out και έζησε πολλά, μαθαίνοντας από τα λάθη του και προσπαθώντας να εξελιχθεί και να βρει την αγωνιστική σταθερότητα που θέλει εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου.

Το Gentikoule συγκέντρωσε όλες τις μεταγραφές της εποχής του Μιχάλη Μπούση στον ΟΦΗ, από τον Ιανουάριο του 2019 έως και το φετινό καλοκαίρι, όπου βέβαια η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται και αναμένεται να έχουμε κι άλλες προσθήκες στο ρόστερ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Η πρώτη μεταγραφική περίοδος με τον Μιχάλη Μπούση ιδιοκτήτη του ΟΦΗ. Ο Κώστας Γιαννούλης είναι ο μοναδικός παίκτης που συνεχίζει ακόμα στην ομάδα από τις συγκεκριμένες κινήσεις, ο Ναμπί έχει μείνει χαραγμένος στο μυαλό των φίλων του ΟΦΗ για το ιστορικό γκολ – σωτηρία κόντρα στον Πλατανιά, ενώ ο Γιώργος Γιακουμάκης μεγαλουργεί πλέον στα γήπεδα του MLS.

Κώστας Γιαννούλης

Κρίστοφερ Μπράουν

Βαγιέμπαχ Σακόρ

Αντίλ Ναμπί

Γιώργος Γιακουμάκης

Ρικάρντο Βαζ

Φερέιρα

Έρικ Πέρσον

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

Μία δυνατή μεταγραφική περίοδος κατά την οποία αποκτήθηκαν παίκτες που βοήθησαν σημαντικά την ομάδα του Γιώργου Σίμου να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, όπως οι Μαρινάκης, Σεμέντο, Τσιλανίδης και Φιγκεϊρέντο. Επίσης, αποκτήθηκε ο Όσκαρ Γουάλι που παρότι έμεινε στάσιμος στον ΟΦΗ, ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Τσίβας στο Μεξικό, πραγματοποιώντας μία μεγάλη μεταγραφή.

Όσκαρ Γουάλι

Γιώργος Κουτρουμπής

Νίκος Μαρινάκης

Πασχάλης Στάικος

Θοδωρής Μίγγος

Δημήτρης Μάνος

Λισάντρο Σεμέντο

Κοσμάς Τσιλιανίδης

Ζοάο Φιγκεϊρέντο

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Νίκος Βαφέας

Ζοάο Βίκτορ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Ακόμα μία «γεμάτη» μεταγραφική περίοδος, με τον ΟΦΗ να προσθέτει εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ του. Μία από τις μεταγραφές που ξεχώρισαν ήταν σίγουρα εκείνη του Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν, ενώ το καλοκαίρι του 2020 αποκτήθηκε και ο σημερινός αρχηγός, Πραξιτέλης Βούρος.

Μπόι Βάτερμαν

Αμπντούλ Ουές

Οδυσσέας Λυμπεράκης

Βαχίντ Σελίμοβιτς

Πραξιτέλης Βούρος

Αποστόλης Διαμαντής

Κώστας Μπαλογιάννης

Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν

Φάμπιο Στάρτζεον

Ναζαρένο Σολίς

Απόστολος Γιάννου

Αντριάν Σαρδινέρο

Αλέξανδρος Γκαρκαλατζίδης

Φροίξος Γρίβας

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Λουκ Καστάνιος

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

Μία μεταγραφική περίοδος με πιο στοχευμένες κινήσεις, με τον ΟΦΗ να αποκτά τον Ντέιβις Επασί ο οποίος έφυγε με μεταγραφή ξεχωρίζοντας με τις εμφανίσεις τους, τον εξαιρετικό Φελίπε Γαγιέγος που αποχώρησε λόγω οικογενειακού προβλήματος, αλλά και τους Τοράλ – Πασαλίδη, που παραμένουν μέχρι και σήμερα δύο από τις βασικές επιλογές του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ντέιβις Επασί

Τριαντάφυλλος Πασαλίδης

Φελίπε Γαγιέγος

Τζον Τοράλ

Λάζαρος Λάμπρου

Μπρους Καμάου

Μάικ Φαν Ντάινεν

Φιορίν Ντουρμισάι

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Τον Ιανουάριο του 2022 ο ΟΦΗ έφερε στο Ηράκλειο τον Λουίζ Φελίπε ως δανεικό από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας, με τον Βραζιλιάνο να καταφέρνει να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του, να δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα παρά τους λίγους μήνες παρουσίας του στην Ελλάδα, και να λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Σίγουρα εύστοχη και εξαιρετική μεταγραφή μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνη του Χρήστου Μανδά από τον Ατρόμητο, με τον Αντίλ Ναμπί να κάνει το ανάποδο δρομολόγιο, ενώ παρότι δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, δυνατή για τα δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου ήταν και η προσθήκη του Γιάννη Μπουζούκη.

Λουίζ Φελίπε

Χρήστος Μανδάς

Γιάννης Μπουζούκης

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 202

Η προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδος. Ήρθαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Λάρσον, Τοράρινσον, Ντιουσέ, Περέα, Ντίκο και Μπιφουμά, όμως κάποιοι εξ αυτών άργησαν να δείξουν τις ικανότητές τους καθώς ήρθαν ανέτοιμοι ή αργά στην μεταγραφική περίοδο. Βέβαια, μία περίπτωση που ξεχώρισε για τους… λάθος λόγους ήταν εκείνη του Μεχντί Ζερκάν που αποχώρησε μετά από λίγες εβδομάδες παρουσίας στην Κρήτη.

Σόνι Στίβενς

Έρικ Λάρσον

Σάμιουελ Γιοχού

Γκούτι Τοράρινσον

Ασάν Ντιουσέ

Λουίς Περέα

Μεχντί Ζερκάν

Μεσάκ Τζου

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο

Νουά Ντίκο

Τιεβί Μπιφουμά

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Μία δυνατή μεταγραφική περίοδος που περιελάμβανε την «βόμβα» με την επιστροφή του Λουίζ Φελίπε, αλλά και την απόκτηση των Γκρόνινγκ, Μοσκέρα και Μπάκιτς, με τον Μαυροβούνιο να έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις και να έχει πετύχει εντυπωσιακά γκολ μέσα σε λίγους μήνες.

Λουίζ Φελίπε

Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ

Σαντιάγκο Μοσκέρα

Μάρκο Μπάκιτς

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

Φτάσαμε στο… σήμερα. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει αυξημένες αρμοδιότητες στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ, έχοντας περάσει από το… μικροσκόπιο τους τέσσερις παίκτες που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής. Μένει να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια…

Αντριάν Ριέρα

Ανδρέας Καρώ

Τίτος Κουτεντάκης

Λερόι Αμπάντα

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook