“Φουλ επιθετικό μπακ ο Αμπάντα – Υστερεί τακτικά αλλά με Νταμπράουσκας θα βελτιωθεί”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο δημοσιογράφος και ρεπόρτερ της Λαμίας στην Cosmote Tv Γιώργος Μπιτσικώκος μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και σκιαγράφησε το προφίλ του Λερόι Αμπάντα.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” αναλύοντας τον 22χρονο Γάλλο ποδοσφαιριστή που το προηγούμενο εξάμηνο αγωνίστηκε στην Superleague 1 με την φανέλα της Λαμίας. Ο έμπειρος δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της Λαμίας στο συνδρομητικό κανάλι μίλησε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Λερόι Αμπάντα αλλά και στην συμβολή του Βάλντας Νταμπράουσκας για την βελτίωση του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπιτσικώκος στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2

Για την μεταγραφή του Αμπάντα στην Λαμία: “Είναι ένας παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα τον προηγούμενο χειμώνα, στις πρώτες του εμφανίσεις είχε χαθεί στην μετριότητα της Λαμίας παρότι είχε δείξει κάποια καλά στοιχεία όπως η ταχύτητα και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν παίκτη που έπαιζε όλη την πλευρά. Όλα άλλαξαν όταν ανέλαβε προπονητής ο Λεωνίδας Βόκολος. Πρόκειται για έναν παίκτη με καλά στοιχεία, διαθέτει ταχύτητα, ίσως να υστερεί στο τακτικό κομμάτι αλλά αυτό εξαρτάται και από τον εκάστοτε προπονητή με τον οποίο θα συνεργαστεί”.

Για τα χαρακτηριστικά του Λερόι Αμπάντα: “Διαθέτει ποιότητα αλλά αυτό που πρέπει να δουλέψει είναι το κομμάτι της τακτικής και να είναι πιο πειθαρχημένος στις εντολές του προπονητή του. Από αυτά που είδα, ταιριάζει σε σύστημα με τριάδα στα στόπερ. Το λέω γιατί ένα μειονέκτημα που είδα ήταν ότι είχε προβλήματα στα αμυντικά του καθήκοντα όταν η Λαμία δεν έπαιζε σε τετράδα. Με τριάδα στην άμυνα, θα του δίνεται η δυνατότητα να πατάει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και πιστεύω πως του ταιριάζει ένα σύστημα όπως το 3-5-2”.

Η ασίστ του Αμπάντα στον Βέργο

Για την διάταξη που ταιριάζει: “Πολλές φορές ξεχνιόταν στην επίθεση και δεν γυρνούσε στην άμυνα. Για αυτό λέω πως είναι παίκτης που ταιριάζει στο 3-5-2 παρά στο 4-3-3. Είναι τι θέλει και ο προπονητής, αν ο Νταμπράουσκας θέλει παίκτη που ν’ απειλήσει με σέντρα ή με μακρινά σουτ γιατί έχει καλό σουτ παρότι δεν σκόραρε, ο Αμπάντα είναι ο ιδανικός παίκτης. Δεν είναι αμυντικογενής ποδοσφαιριστής, είναι επιθετικογενές μπακ και στο κομμάτι της τακτικής θεωρώ πως μπορεί να βελτιωθεί αρκετά δουλεύοντας με τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

Έχει ποδοσφαιρική παιδεία, βρέθηκε από μικρή ηλικία σε ομάδες που δουλεύουν με τους παίκτες και προσπαθούν να τους εξελίξουν. Ο Αμπάντα ήταν από τους παίκτες που έδωσε το κάτι παραπάνω στην Λαμία για να παραμείνει στην κατηγορία και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήρθε και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα”

 

Για την δική του επιλογή να κατέβει στο Ηράκλειο: “Μπορεί και ο ίδιος ο παίκτης να θεωρεί ότι ο ΟΦΗ του ταιριάζει πολύ καλύτερα από μια άλλη γιατί είναι μια ομάδα που της αρέσει να έχει την μπάλα στα πόδια της, να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και ο Αμπάντα είναι ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Του αρέσει να συμμετέχει επιθετικά στο παιχνίδι της ομάδας του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook