Όλο το ρεπορτάζ για τον Αμπάντα: Τον πρέσαρε η Τρίπολη, ήθελε μόνο ΟΦΗ και υπογράφει μέχρι το 2025!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule σας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο γύρω από την μεταγραφή του Λερόι Αμπάντα, την θέληση του Γάλλου να έρθει στο Ηράκλειο και πως ο ΟΦΗ έφτασε σε συμφωνία για την αγορά του παίκτη από την Σεράνγκ.

Ο Λερόι Αμπάντα φτάνει στο Ηράκλειο το βράδυ της Δευτέρας (23.05) και πρόκειται ν’ αποτελέσει το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ μετά τους Καρώ, Ριέρα, Κουτεντάκη. Ο 22χρονος αριστερός μπακ ήταν εξαρχής ο πρώτος στόχος του ΟΦΗ με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να τον έχει παρακολουθήσει, όπως και το τμήμα σκάουτινγκ, δίνοντας το οκ για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του με τον ίδιο να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων.

Σημαντικό ρόλο στην μεταγραφή του Λερόι Αμπάντα στον ΟΦΗ έπαιξε τόσο η θέληση του ίδιου του ποδοσφαιριστή να έρθει στο Ηράκλειο για να φορέσει την φανέλα του, αφήνοντας στην άκρη όλες τις άλλες ομάδες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του, όσο και το γεγονός ότι από το club του ανέλυσαν όλο το σκεπτικό που έχουν για την χρησιμοποίηση του, το περιβάλλον που υπάρχει εντός ΒΑΚ. Ο Αμπάντα είναι παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στα πλάνα του Βάλντας Νταμπράουσκας, πρόκειται για έναν σύγχρονο φουλ – μπακ με τον Λιθουανό να χρησιμοποιεί τέτοιους παίκτες όντας σε διάταξη με τριάδα στις θέσεις των στόπερ.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος του Αστέρα Τρίπολης για τον ίδιο, όντως υπήρχε βάση και μάλιστα οι πληροφορίες του Gentikoule αναφέρουν πως οι Αρκάδες του έδιναν πολύ ψηλότερο συμβόλαιο από ότι ο ΟΦΗ ωστόσο ο ίδιος είχε πειστεί εδώ και καιρό για να κατηφορήσει στο Ηράκλειο και την Κρήτη με αποτέλεσμα να μην μπαίνει καν σε διαδικασία συζητήσεων με άλλες ομάδες. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Σεράνγκ που πιεζόταν να προχωρήσει στην πώληση του Γάλλου λόγω του υποβιβασμού της από την Α’ κατηγορία. Ο ΟΦΗ με σωστούς χειρισμούς έφτασε σε συμφωνία με τους Βέλγους και τελικά κατάφερε να κάνει το deal για την αγορά του Λερόι Αμπάντα.

 

 

Ο Γάλλος αριστερός μπακ ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Μονακό και το 2019 εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα της Μίλαν. Ακολούθησε η Νοσατέλ από την Ελβετία, η Μπουλόν στην Γαλλία και από το καλοκαίρι του 2022 μετακόμισε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Σερένγκ με τον ΟΦΗ πλέον να είναι η επόμενη ομάδα του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook