Οι 12 ημερομηνίες σταθμοί στην ιστορία και την ζωή του Ευγένιου Γκέραρντ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule καταγράφει 12 ημερομηνίες σταθμούς στην ζωή αλλά και την 15ετη ιστορία του στον πάγκο του ΟΦΗ.

7 Μαΐου 1940

Γεννιέται στο Brunssum, στην επαρχία της Λιμβουργίας στην Ολλανδία ο Ευγένιος Γκέραρντ.

2 Δεκεμβρίου 1984

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά πρόκειται για το μοναδικό παιχνίδι που κάθισε ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Ρόντα η οποία γνωρίζει την συντριβή στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ με 7-0.

23 Ιουνίου 1985

Η μέρα που ξεκινάει επίσημα η εποχή του Ευγένιου Γκέραρντ στον ΟΦΗ όταν και ανακοινώνεται, πάντα με τα μέσα της εποχής, η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

8 Σεπτεμβρίου 1985

Ντεμπούτο του Ευγένιου Γκέραρντ στο “τιμόνι” του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ υποδέχεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής τον Απόλλωνα Καλαμαριάς γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 χάρις σε γκολ του Τσαλκιντζή.

29 Σεπτεμβρίου 1985

Η πρώτη νίκη της 15χρονης ιστορίας του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ. Κερδίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 χάρις σε γκολ των Γρηγόρη Τσινού και Τάκη Περσία.

26 Απριλίου 1986

Ο ΟΦΗ φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει το πρώτο ευρωπαϊκό εισιτήριο στην ιστορία του συλλόγου. Το θρυλικό 3-3 με τους Πειραιώτες που διαμορφώνεται με το γκολ του Τάκη Περσία στο 88ο λεπτό θα γραφτεί στην ιστορία καθώς ο ΟΦΗ βγαίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

21 Ιουνίου 1987

Ο Ευγένιος Γκέραρντ οδηγεί τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού τίτλου του επικρατώντας του Ηρακλή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

2 Νοεμβρίου 1993

Ο ΟΦΗ πετυχαίνει την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 στο παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ”.

31 Μαρτίου 2000

Σαν κεραυνός εν αιθρία πέφτει η είδηση της ανακοίνωσης του Ευγένιου Γκέραρντ από τον πάγκο του ΟΦΗ. Σε συνέντευξη τύπου που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου ο Ευγένιος Γκέραρντ κάνει γνωστή την απόφαση του, με δάκρυα στα μάτια, ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου πρόκειται ν’ αποχωρήσει από τον πάγκο του ΟΦΗ.

28 Μαΐου 2000

Το τελευταίο παιχνίδι της 15χρονης παρουσίας του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ ενάντια στην Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας την ήττα από τον Άρη με 3-1. Για την ιστορία το τελευταίο γκολ ομάδας του Γκέραρντ επί ΟΦΗ πετυχαίνει ο Θανάσης Κολιτσιδάκης στο 57ο λεπτό.

Έπειτα από 495 παιχνίδια στον πάγκο του ΟΦΗ γράφεται ο επίλογος της 15χρονης θητείας και πιο χρυσής εποχής του συλλόγου με τον Ευγένιο Γκέραρντ στον πάγκο του.

20 Νοεμβρίου 2017

Το restart και η αναγέννηση του ΟΦΗ ξεκίνησε και οφείλεται στον αξεπέραστο Ευγένιο Γκέραρντ. Εκείνο το βράδυ έρχονται στο Ηράκλειο όλη η αφρόκρεμα της ιστορίας του ΟΦΗ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου για να τιμήσουν τον Ευγένιο Γκέραρντ. Το Ηράκλειο δακρύζει για τον δικό του άνθρωπο που μέσα από εκείνη την συγκέντρωση γίνεται πραγματικότητα η αναγέννηση του αγαπημένου του ΟΦΗ.

2 Ιανουαρίου 2018

Σε ηλικία 78 χρονών ο Ευγένιος Γκέραρντ φεύγει από την ζωή βυθίζοντας στο πένθος τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο, την Κρήτη και ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook