Χτύπησε ξανά ο Piet van Dijken | Γράφει από την Αγία Πελαγία για τον Ευγένιο Γκέραρντ: “Ο ήρωας του ΟΦΗ και της Κρήτης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το όνομα του Piet van Dijken το μάθαμε πριν από λίγο καιρό όταν έγραφε για την αγάπη που έχει για την Κρήτη συνδέοντας την με τον ΟΦΗ και τώρα με νέο άρθρο του αναφέρεται στο αποτύπωμα του Ευγένιου Γκέραρντ στο νησί.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής καλλιτέχνης αλλά και δημοσιογράφος πριν από μερικές εβδομάδες αρθρογραφούσε σε ιστοσελίδα της Ολλανδίας για το ταξίδι του στο Ηράκλειο και την Κρήτη κάνοντας παράλληλα χιούμορ για το πως επρόκειτο ν’ ανακαλύψει τους διαδόχους Μαχλά και Σαμαρά για την αγαπημένη του Γκρόνινγκεν.

Πλέον με νέο άρθρο του στην ιστοσελίδα sikkom.nl γράφει από την περιοχή της Αγίας Πελαγίας όπου έκανε τις διακοπές του και με γλαφυρό τρόπο σχολιάζει το γεγονός πως όπου πει ότι είναι από την Ολλανδία όλοι του λένε τον Ευγένιο Γκέραρντ δείχνοντας την παρακαταθήκη που άφησε όχι μόνο για τον ΟΦΗ και την Κρήτη αλλά και για την πατρίδα του.

“Εδώ στην Κρήτη όπου ο Λιμβούργιος προπονητής ποδοσφαίρου Ευγένιος Γκέραρντ, γνωστός ωως Gene, θα παραμείνει για πάντα ένας ήρωας. Μια προπονητική ιδιοφυϊα που πέθανε στις 2 Ιανουαρίου 2018 στο χωριό της Ελιάς στην Κρήτη. Ο Γκέραρντ ήταν 77 χρονών και πέτυχε σπουδαίες επιτυχίες με τον ΟΦΗ όπου ήταν προπονητής για 15 χρόνια. Όπου και αν πεις στο νησί ότι προέρχεται από την Ολλανδία και το θέμα συζήτησης είναι το ποδόσφαιρο τότε αμέσως έρχεται στην κουβέντα το όνομα Ευγένιος Γκέραρντ. Το 1987 με τον Ολλανδό προπονητή στον πάγκο του ο ΟΦΗ κατέκτησε το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο: Το Κύπελλο Ελλάδας. Όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ευγένιος Γκέραρντ είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο μιλάνε με πολύ μεγάλο σεβασμό” γράφει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook