Πάλεψε στο Παρίσι η Ελλάδα – Λύγισε μετά την αποβολή του Μαυροπάνου!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η Εθνική ομάδα ήταν ανταγωνιστική για 60 λεπτά όμως δύο λάθη του Μαυροπάνου, ένα στο πέναλτι και μια αποβολή, στοίχισαν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα από την Γαλλία με γκολ – πέναλτι του Εμπαπέ.

Η ομάδα του Πογέτ αντεξε στην πίεση των «τρικολόρ» στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προϊόντος του χρόνου πήγε εκεί που ήθελε το παιχνίδι.

Στο 26ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη τελική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όταν ο Μπακασέτας έπιασε ένα ωραίο συρτό σουτ, φάση που καθάρισε ο Μενιάν, ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Ενδεικτικό της πολύ καλής εμφάνισης της Ελλάδας στο πρώτο μέρος είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 44ο λεπτό για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη της φάση η ομάδα του Ντεσάν.

Τότε ο Κουντέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, μετά από εξαιρετική πάσα του Κομάν, βλέποντας όμως τον Βλαχοδήμο να αποκρούει, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Με τον Βλαχοδήμο παρατάχθηκε και στο β’ ημίχρονο η Εθνική μας, παρά το γεγονός ότι ο διεθνής γκολκίπερ της Μπενφίκα αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις. Πάντως ο Πασχαλάκης συνεχίζει το ζέσταμά του.

Στο 51ο λεπτό ο Μαυροπάνος σήκωσε το πόδι του για να σταματήσει τον Γκριεζμάν και τον βρήκε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει ο παίκτης της Γαλλίας.

Ο Λαόθ καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «τρικολόρ», με τον διεθνή αμυντικό να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Ο Εμπαπέ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, ωστόσο είδε τον Βλαχοδήμο να πέφτει σωστά και να αποκρούει την μπάλα.

Εντούτοις υπήρξε επανάληψη στο πέναλτι. Κι αυτό γιατί ο Μαυροπάνος μπήκε στην περιοχή, πριν εκτελέσει ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν.

 

Έτσι ο Εμπαπέ είχε δεύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, νικώντας αυτή τη φορά τον Έλληνα γκολκίπερ.

Στο 69ο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα μας, καθώς έμεινε με 10 παίκτες.

Ο Κομάν είδε τον Μουανί στην πλάτη της άμυνας, με τον Μαυροπάνο να τον «γκρεμίζει», αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα από τον Λαόθ.

 

Η Εθνική ομάδα αντέδρασε και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης δείχνοντας ένα πολύ αξιόμαχο πρόσωπο και παρότι έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές δεν επιχείρησε να αμυνθεί αλλά αντιθέτως προσπάθησε να επιτεθεί και να δημιουργήσει προβλήματα στους Γάλλους με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

Γαλλία: Μενιάν – Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές – Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Καμαβινγκά – Κομάν, Κολό Μουανί, Εμπαπέ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66′ Φούντας), Κουρμπέλης, Μπακασέτας (72′ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (72′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66′ Παυλίδης)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook