Χαμός για το φιλικό Χέρενφέιν – ΟΦΗ: Άλλαξε έδρα επειδή το έκοψε η Αστυνομία και τώρα ο τοπικός δήμος προσφεύγει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με δημοσίευμα ολλανδικής ιστοσελίδας, το φιλικό που πρόκειται να γίνει στις 20 Ιουλίου, αρχικά επρόκειτο να γίνει στο Kollum ωστόσο η Αστυνομία απαγόρευσε την διεξαγωγή του φοβούμενη συνάντηση οπαδών (!).

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας rtvnof.nl, το φιλικό μεταξύ του ΟΦΗ και της ολλανδικής ομάδας επρόκειτο αρχικά να γίνει στο αθλητικό κέντρο της κωμόπωλης Kollum. Ωστόσο η τοπική Αστυνομία άναψε κόκκινο, παρότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να διεξαχθεί στο συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο.

Αρχικά είχε δοθεί η άδεια για την διεξαγωγή του φιλικού παιχνιδιού ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα η Αστυνομία δεν ενέκρινε την διεξαγωγή του επικαλούμενη δύο λόγους: Ο ένας είχε να κάνει με το γεγονός ότι απαγορεύεται να διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι μεταξύ δύο ποδοσφαιρικών ομάδων σε αθλητικό κέντρο ερασιτεχνικού συλλόγου και ο άλλος είναι ότι η Αστυνομία επικαλέστηκε κίνδυνο συνάντησης οπαδών έξω από το γήπεδο.

Ως γνωστόν το φ ιλικό του ΟΦΗ με την Χέρενφέιν θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο του Jubbega και πλέον ο δήμαρχος της περιοχής που υπάγεται το Kollum σκέφτεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη αφού όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ πρόκειται για την ίδια ακριβώς περίπτωση κατηγορώντας την αστυνομία πως λειτούργησε με διαφορετικά μέτρα και σταθμά με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα έσοδα.

Μάλιστα φιλοξενούνται και δηλώσεις του προέδρου της VV Kollum όπου τονίζεται πως πρόκειται να προσφύγουν δικαστικά προκειμένου να πάρουν επίσημες απαντήσεις για την στάση της Αστυνομίας.

Ο Τim Brandsma τόνισε στην ιστοσελίδα ότι “η Αστυνομία λειτουργεί με διαφορετικές προϋποθέσεις και πρόκειται να υποβάλλουμε επίσημη διαμαρτυρία στον δήμο του Χέρενφέιν για να μας πουν πως κάποιες περιοχές έχουν ιδιαίτερη προσοχή. Όπως και να’ χει εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι και θα πάμε μέχρι τέλους”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook