Παπαδόπουλος: “Δεν έφυγα από τον ΟΦΗ με καλό τρόπο – Θα ήθελα να ξαναγυρίσω”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο podcast «Κουβέντα στο Πι & ΦΙ» μιλώντας για το κεφάλαιο ΟΦΗ, τον Ευγένιο Γκέραρντ αλλά και την αποχώρηση του τον Ιανουάριο του 2019.

Για τον ΟΦΗ και τον Ηρακλή και το πως τους έχει στην καρδιά του: «Είναι οι δύο μεγάλες μου αγάπες. Ο Ηρακλής προπονητικά με καταξίωσε. Ήταν να έρθω και ως ποδοσφαιριστής στον Ηρακλή πριν πάω στον Κιλκισιακό. Τα τρία χρόνια στον Ηρακλή έζησα πολλά και έγινα ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του. Είναι μεγάλη τιμή αυτή και η μεγαλύτερη όμως είναι η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου που τη βιώνω καθημερινά όταν είμαι στη Θεσσαλονίκη.

Στον ΟΦΗ έπαιξα δέκα χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Πήγα έφηβος και έφυγα άντρας. Ήταν ιδανικά χρόνια. Ονειρεμένα. Έχω δεθεί και με την ομάδα και με τον προπονητή που είχαμε. Έμελλε να είμαι και ο προπονητής του που τον επανέφερε στη μεγάλη κατηγορία. Έφυγα από τον ΟΦΗ με όχι τόσο καλό τρόπο. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ομάδα, έχει να κάνει με ανθρώπους που τους θεωρούσα φίλους».

Για το αν θα επέστρεφε στον πάγκο του ΟΦΗ ή του Ηρακλή: «Αν τα πράγματα είναι καλά και μπορώ να προσφέρω και όχι να πάω σε μία από αυτές τις ομάδες χωρίς να μπορώ να βοηθήσω, τότε ναι θα ήθελα να γυρίσω».

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ και όσα τον συνδέουν μαζί του: «Είναι ο άνθρωπος που με έκανε ποδοσφαιριστή και έφτιαξε τον χαρακτήρα μου. Πήγα στα 16,5 και έφυγα στα 27. Δεν είναι μόνο η προπόνηση και η τακτική. Διαμόρφωσε χαρακτήρες. Προσπαθώ να τον μιμηθώ και προπονητικά και κυρίως για τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που έδινε στους ποδοσφαιριστές του. Η νοοτροπία, ο τρόπος σκέψης του και η προπόνησή του όλα ήταν πρωτοποριακά. Για μένα έχει να κάνει κυρίως με τον άνθρωπο Γκέραρντ. Είχε σπουδάσει ψυχολογία και ήταν ένα στοιχεία που έδινε μεγάλη βάση. Έχω αφιερώσει πολλά πράγματα σε αυτόν και το πρωτάθλημα που πήραμε με τον ΟΦΗ. Το είχα στο μυαλό μου από την πρώτη ημέρα και αυτό έκανα. Πήγα το κύπελλο στη θέση του στο γήπεδο».

Για το αν επιλέγει Κρήτη ή Θεσσαλονίκη: «Δύσκολη ερώτηση (γέλια). Αγαπάω και τις δύο πόλεις. Έχω φίλους, ανθρώπους που αγαπώ. Θα πω μισό χρόνο Κρήτη και μισό Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook