Διάσημος Ολλανδός μουσικός εξιστορεί την αγάπη του για την Κρήτη και θυμάται Μαχλά, Σαμαρά, Φαντί και Τάουμεντ!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο διάσημος μουσικός, δημοσιογράφος και ιδιαίτερα δημοφιλής καλλιτέχνης στην Ολλανδία Piet van Dijken εξιστορεί με άρθρο του την αγάπη του για το νησί και την συνδέει με τον ΟΦΗ.

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς Ολλανδούς καλλιτέχνες και τον πιο γνωστό φίλαθλο της Γκρόνινγκεν Piet van Dijken που εξιστορεί στην ιστοσελίδα sikkom.nl το ταξίδι του στην Ελλάδα και την Κρήτη. Ο Van Dijken δείχνει ιδιαίτερα ενημερωμένος για το παρελθόν του ΟΦΗ γνωρίζοντας τους συμπατριώτες του που έχουν φορέσει τα “ασπρόμαυρα”, από τον Γκαστόν Τάουμεντ έως και τον Λουκ Καστάνιος καθώς και τον Φάντι αναφέροντας ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα ακόμα και 30 χρόνια πριν!

Ο ίδιος χαριτολογώντας αναφέρει για την αγαπημένη του Γκρόνινγκεν, πως η παρουσία του στην Κρήτη δεν περιέχει μόνο διακοπές αλλά και… σκάουτινγκ ώστε να φέρει στην ομάδα του, τους διαδόχους των Μαχλά και Γιώργου Σαμαρά ώστε να την βοηθήσουν να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα περιγράφει ο ίδιος:

Είναι Τρίτη απόγευμα στο αεροδρόμιο του Χρόνινγκεν. Όσο οι υπάλληλοι του τελωνείου είχαν μία μεγάλη διαφωνία για εμένα, εγώ πρέπει να αδειάσω τις τσέπες μου για να δω εάν θέλω να πάρω μαζί μου πράγματα που δεν επιτρέπονται. Η ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή και μου επιτρέπεται να συνεχίσω. Πηγαίνω σε ένα αεροπλάνο της Corendon που θα με στην Κρήτη.

Κρήτη. Πανέμορφο Ελληνικό νησί. Αυτή ήταν και η γνώμη του Harry Muskee. Ο Harry ήταν αυτό που λέμε πραγματικός «Κρητικόφιλος». Μέχρι ο τραγουδιστής της μπλουζ και η σύζυγός του Douwina ανακάλυψαν το Κουρασάο και αγόρασαν ένα σπίτι εκεί. Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 12 χρόνια από τον θάνατο του Harry Muskee. Η Douwina συνεχίζει να ζει στο νησί.

Η Κρήτη δεν είναι μόνο διακοπές. Είναι και δουλειά. Απλήρωτη δουλειά, για την δική μου ομάδα, που θα επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται, καλύτερα μέσα σε έναν χρόνο. Ευχαριστώ τον Θεό που ο Dick Lukkien είναι τώρα ο προπονητής και ο Marcel Groninger επιστρέφει στην ομάδα, αλλά θα είναι ακόμα καλύτερα όταν έρθουν μερικοί ακόμα παίκτες και δυναμώσει η ομάδα. Γι’αυτό και εγκαταστάθηκα σε αυτό το φιλόξενο νησί, για να επισκεφτώ τον ΟΦΗ και να προσπαθήσω να βρω μία νέα έκδοση του Νίκου Μαχλά ή του Γιώργου Σαμαρά για την Χρόνινγκεν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον ΟΦΗ αγωνιζόταν ο Φαντί Αχμάντ, αλλά και οι Λουκ Καστάνιος και Χαστόν Τάμεντ. Σίγουρα όχι απλοί παίκτες που σκέφτομαι με μεγάλη ευχαρίστηση. Πίσω στο γιατί ήρθα στην Κρήτη. Φυσικά για τον μουσακά, αλλά και για να βρω τις ομοιότητες του Μαχλά και του Σαμαρά. Ο Νίκος Μαχλάς. Ποιος δεν τον ξέρει; Ο ποδοσφαιριστής που έπαιξε ως έφηβος στον ΟΦΗ και σκόραρε 48 γκολ σε 164 ματς, και στη συνέχεια σκόραρε τόσο για την Φίτεσε, όσο και για τον Άγιαξ.

Ο Σαμαράς εργάστηκε στον ΟΦΗ και μετά την παιδική του αγάπη, αγωνίστηκε στην χέρενφεν, την Μάντσεστερ Σίτι, την Σέλτικ και την Γουεστ Μπρομ, μεταξύ άλλων. Ταξίδεψα στην Κρήτη για να εντοπίσω παίκτες σαν εκείνον και τον Μαχλά. Εάν επιτύχω, ξέρω ότι θα συνεχίσω, στηριχτείτε πάνω μου. Θα είναι κάτι όταν δύο νεαρά αστέρια βοηθήσουν την Χρόνινγκεν να ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Τι προοπτική! Τώρα είναι πραγματικά ώρα για μία ρακή στην Κρήτη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook