Μεγάλη συνέντευξη του Φαλατάχ: “Το αστέρι της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΦΗ της Κρήτης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο “Ρίο” Φαλατάχ ήρθε πέρυσι στο Ηράκλειο και την Κρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της πατρίδας του, και όχι μόνο αποτέλεσε εκ των πρώτων σκόρερ της Κ19 αλλά έκανε και ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

Ο 20χρονος Σαουδάραβας επιθετικός προσγειώθηκε στο Ηράκλειο τον προηγούμενο Αύγουστο στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης ποδοσφαιριστών της Σαουδικής Αραβίας και μετά από μια εξάμηνη εμπειρία στο Βέλγιο, βρήκε το λιμάνι του αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους στον ΟΦΗ.

Ο “Ρίο” Φαλατάχ αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Κ19 που πρωταγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Superleague 1 και εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις έχουν να λένε και για τον χαρακτήρα του αλλά και για το γεγονός ότι αποτελούσε ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά για τους συμπαίκτες του αλλά και τους γονείς τους.

Κόντρα στον Παναιτωλικό ο Βάλντας Νταμπράουσκας του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο γράφοντας ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας που αγωνίστηκε ποτέ σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η ιστοσελίδα aawsat.com με ένα μεγάλο αφιέρωμα παρουσίασε τα πεπραγμένα του Φαλατάχ στο Ηράκλειο με την φανέλα του ΟΦΗ χαρακτηρίζοντας τον “το αστέρι της Σαουδικής Αραβίας που έλαμψε στον ΟΦΗ της Κρήτης”.

Ο ίδιος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου το ποδόσφαιρο αποτέλεσε οικογενειακή παράδοση με τον πατέρα του, Χάμζα Ιντρίς να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας ενώ την ίδια κατάληξη είχαν τόσο οι θείοι του, όσο και ο αδερφός του που αγωνιζόταν στην Κροατία. Εν αντιθέσει με εκείνον, που όπως και οι θείοι του, είναι τερματοφύλακας – ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση του πατέρα του που αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς κερδίζοντας τίτλους αλλά και αρκετά βραβεία πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα της πατρίδας τους.

“Ονειρεύομουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σαν τον πατέρα μου και το έχω εκπληρώσει αυτό το όνειρο. Η μεγάλη καριέρα του πατέρα μου, μου έδιναν κίνητρο για να βελτιώνομαι και να προσπαθώ κάθε μέρα, όπως το ότι προέρχομαι από μια αθλητική οικογένεια με τέτοια ιστορία ήταν κάτι που μου έδινε συνεχώς κίνητρο” είπε αρχικά ο επιθετικός του ΟΦΗ για να συνεχίσει: “Ο λόγος που επέλεξα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ήταν γιατί είχα το πάθος και την περιέργεια να ζήσω αυτήν την εμπειρία που άκουγα από την παιδική μου ηλικία. Ήθελα να ζήσω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς από μικρό παιδί έβλεπα παιχνίδια στην τηλεόραση και τώρα στον ΟΦΗ ζω μια σπουδαία εμπειρία. Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ευρώπη και είναι το όνειρο μου, ο στόχος που έχω θέσει. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον αλλά αυτός είναι ο κύριος στόχος που έχω θέσει για το μέλλον”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook