Η υπόθεση εργασίας με τον Μανδά και το “σταυρόλεξο” με τους γκολκίπερ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τον ΟΦΗ να βρίσκεται σε αναμονή για την έλευση προτάσεων για τον Χρήστο Μανδά, ο Βάλντας Νταμπράουσκας καλείται να λύσει το “σταυρόλεξο” που δημιουργείται και το ντόμινο που θα φέρει η πιθανή αποχώρηση του.

Ο mvp του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα ήταν αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο του club καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Στην πρώτη του, γεμάτη σεζόν, ως βασικός τερματοφύλακας ο Χρήστος Μανδάς είναι έτοιμος να εξαργυρώσει τις καταπληκτικές εμφανίσεις που έκανε κάτω από την εστία του ΟΦΗ με μια μεγάλη μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Γιατί όσο και αν επιμένουν στην Αθήνα να περιφέρουν το όνομα της ΑΕΚ γύρω από εκείνο του τερματοφύλακα του ΟΦΗ, δεν υπάρχει όχι απλά ένδειξη αλλά ούτε ψήγμα αλήθειας σε όλα αυτά τα σενάρια.

Ο προορισμός του Χρήστου Μανδά αναμένεται να είναι το εξωτερικό και καθώς ο Μανδάς παίζει σε μια θέση που οι ομάδες της Ευρώπης συνηθίζουν να κάνουν νωρίς τον προγραμματισμό τους για μεταγραφή τερματοφύλακα, θεωρείται βέβαιο πως έπονται εξελίξεις εντός του Ιουνίου. Τα δεδομένα από την πλευρά του ΟΦΗ είναι δεδομένα και ως γνωστόν στο συμβόλαιο του Χρήστου Μανδά που ολοκληρώνεται το 2026 υπάρχει buy out ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, προς το παρόν, μόνο υποθέσεις εργασίας μπορούν να γίνουν αφού ο Μανδάς παραμένει ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ. Το τι θα γίνει σε ενδεχόμενο αποχώρησης του είναι κάτι που θα το διαχειριστεί ο ίδιος ο Βάλντας Νταμπράουσκας που θα κληθεί ν’ αποφασίσει σε ποιον θα πάνε τα γάντια του Νο 1 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Σόνι Στίβενς επιστρέφει μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στη Ντε Χάαγκ και ενώ υπάρχουν ακόμα με συμβόλαιο οι Χριστογέωργος, Σηφάκης και Σωτηρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λιθουανός τεχνικός έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Χριστογέωργο που έδειξε τα πλούσια προσόντα του στο φινάλε της χρονιάς κόντρα στον Παναιτωλικό και μένει να φανεί αν ο ΟΦΗ θα πάει σε ακόμα μια χρονιά όπου θα δώσει τα γάντια βασικού σε ένα νεαρό αλλά εξελίξιμο και γεμάτο ταλέντο τερματοφύλακα. Προσώρας κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση με σιγουριά για το μέλλον του Σόνι Στίβενς και το μέλλον του Ολλανδού είναι άγνωστο. Όπως και αν στον ΟΦΗ θα θελήσουν, μιλώντας πάντα με το ενδεχόμενο να φύγει ο Μανδάς, να προχωρήσουν σε απόκτηση τερματοφύλακα ή θα παραμείνει με την τετράδα που θα προκύψει από την αποχώρηση του Χρήστου Μανδά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook