Ανδρέας Καρώ: Ο έβδομος Κύπριος που θα φορέσει τα “ασπρόμαυρα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός πρόκειται να γίνει ο έβδομος εκπρόσωπος της Κύπρου που θ’ αγωνιστεί στον ΟΦΗ.

Ο Ανδρέας Καρώ έρχεται στο Ηράκλειο το πρωί της Παρασκευής αποτελώντας το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και έτσι θα γίνει ο έβδομος εκπρόσωπος της πατρίδας του που θα παίξει στον σύλλογο.

Την αρχή έκανε ο περίφημος Πάμπος Παμπουλής, ένας εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Στην Ελλάδα ήρθε για λογαριασμό του Ολυμπιακού κάνοντας μεταγραφή – ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής με το ποσό των 400.000 δραχμών. Μετά τον Ολυμπιακό, ήρθε στον ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους (76-77, 78-79).

Ο Πάμπος Παμπουλής ήταν εκείνος που ανακάλυψε για λογαριασμό του ΟΦΗ τον Άκη Αγιομαμίτη. Ένας αμυντικός – ηγέτης για τα δεδομένα της εποχής έπαιξε στον ΟΦΗ για επτά ολόκληρα χρόνια (1979 – 1986) και αποχώρησε αφήνοντας τον σύλλογο στην 2η θέση που είχε καταλάβει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αγιομαμίτης είναι ένας εκ των ρέκορντμεν συμμετοχών με την φανέλα του ΟΦΗ παίζοντας σε 184 παιχνίδια ενώ πέτυχε και 4 γκολ.

Ακολούθησε ο Δημήτρης Κύζας που έφτασε στο Ηράκλειο το 1982 ωστόσο η ομάδα με την οποία χαρακτηρίστηκε ο παλαίμαχος Κύπριος στόπερ ήταν η Παναχαϊκή στην οποία αγωνίστηκε για επτά ολόκληρα χρόνια.

Ακολούθησε ο Νίκι Παπαβασιλείου που ήρθε στο Ηράκλειο, νέο και αμούστακο παιδί, το 1988. Αγωνίστηκε στον ΟΦΗ για πέντε χρόνια και το 1993 έκανε την ιστορική μεταγραφή για τη Νιουκάστλ γράφοντας ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μέχρι και τον Ανδρέα Καρώ, ο τελευταίος Κύπριος που είχε αγωνιστεί στον ΟΦΗ ήταν ο Μάριος Νεοφύτου. Ο Κύπριος επιθετικός ήρθε στο Ηράκλειο το 2003 ως πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος δίχως τελικά να πιάσει στον ΟΦΗ αφού πέτυχε μόλις 4 γκολ με αποτέλεσμα να φύγει το επόμενο καλοκαίρι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook