Ηχητικό | “Aπό τους καλύτερους Κύπριους στόπερ – Πολύ καλή χρονιά με τον ΑΠΟΕΛ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας της Κύπρου kerkida.net Στέλιος Αναστασίου μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη σκιαγράφοντας το προφίλ του Ανδρέα Καρώ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Αναστασίου στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 

Ήταν μια είδηση που δεν την περιμέναμε, μας ήρθε ξαφνική. Είναι από τους καλύτερους Κύπριους στόπερ, δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για ενεργό μέλος της Εθνικής Ομάδας. Ο Καρώ έκανε πολύ καλή χρονιά στο ΑΠΟΕΛ που κυνήγησε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος.

Ο Καρώ έπαιζε με τον Κρέσπο ταίριαξαν πολύ καλά, στην πλειοψηφία των παιχνιδιών αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΑΠΟΕΛ ενώ έπαιξε και με τριάδα. Είχε μια χρονιά γεμάτη από παιχνίδια με 32 παιχνίδια, 2 ασίστ και 2 γκολ. Είναι πολύ καλός στις στημένες φάσεις, πολύ δυνατός στόπερ, τον βοηθάει το κορμί του, μπορεί να μην είναι ο πιο γρήγορος αμυντικός στον κόσμο αλλά είναι σε ικανοποιητικό βαθμό και είναι σημαντικό να έχει δίπλα του έναν παίκτη – ηγέτη όπως είχε δίπλα του τον Κρέσπο.

Έχει πολύ καλή αντίληψη του χώρου και διαθέτει ικανότητα στα πόδια, μπορεί να βοηθήσει στο build up.

Υπήρχε ενδιαφέρον τον προηγούμενο Ιανουάριο από ομάδα του εξωτερικού αλλά το ΑΠΟΕΛ άναψε κόκκινο και δεν επέτρεψε να γίνει η μεταγραφή. Έχει εμπειρία εκτός Κύπρου, σε μικρή ηλικία βρέθηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, πήγε με μεταγραφή στην Λάτσιο που τον έδωσε στην Σαλερνιτάνα όπου μέτρησε 34 συμμετοχές, στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Πορτογαλία και την Μαρίτιμο.

Αγωνίστηκε και σε τριάδα και ήταν θετικός, είναι κεντρικός αμυντικός. Αυτή είναι η φυσική του θέση, δεν είναι ακραίος μπακ αλλά μόνο στόπερ, στο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε ως δεξιός στόπερ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook