Λυσάνδρου για Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά: “Ο Γιάννης παραιτήθηκε – Επιβεβλημένες οι αλλαγές”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μηνάς Λυσάνδρου μίλησε στο sport24 και την διαδικτυακή εκπομπή Show must gone όπου αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, στο διαζύγιο με τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ΟΦΗ.

Για πρώτη φορά μετά τον προηγούμενο Σεπτέμβριο όταν και επήλθε το τέλος εποχής για τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά, ο Μηνάς Λυσάνδρου μίλησε δημόσια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ απαντώντας στο σχετικό ερώτημα απάντησε πως: “Έγιναν κάποιες αλλαγές, θεωρούνται θορυβώδεις γιατί αφορούσαν τα πρόσωπα. Εγώ επειδή είμαι καλώς ή κακώς είμαι επικεφαλής αποδέχομαι το χρέωμα. Του Γιάννη Σαμαρά ήταν παραίτηση, με τον Γιώργο έγινε άλλη συζήτηση στην συνέχεια. Έκλεισε ένας κύκλος 4 ετών, ξεκίνησε μια προσπάθεια και αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ο λόγος που ο Μιχάλης Μπούσης ήρθε στην Ελλάδα. Υπάρχει μια εταιρεία, μια διαδικασία πως γίνονται τα πράγματα. Στο τέλος της ημέρας όσο και αν θέλουμε να είμαστε ανώτεροι άνθρωποι, το αποτέλεσμα είναι εκείνο που θα καθορίσει το μέλλον της εταιρείας. Είναι φορές που οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες και σε πρόσωπα που είναι συνδεδεμένα άρρηκτα με τους συλλόγους. Αυτά συμβαίνουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το καταλαβαίνω σε έναν χώρο που υπάρχει το συναίσθημα και το δύσκολο σε μια διοίκηση είναι οι αποφάσεις και η αποφασιστικότητα. Αν υπάρχει ένα ταλέντο στην διοίκηση είναι η λήψη αποφάσεων. Δεν θα πάω στα κλισέ αλλά στο τέλος της ημέρας υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι μετρήσιμα και εγώ έχω υποχρέωση να ισορροπήσω την λειτουργία. Αυτό έπρεπε να γίνει. Έπρεπε εκείνη την στιγμή να γίνει η αλλαγή και αυτή δεν προκλήθηκε από πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΟΦΗ αλλά από την παραίτηση του Γιάννη Σαμαρά που έκρινε πως πρέπει να παραιτηθεί και αυτό είναι δείγμα αγάπης προς τον σύλλογο. Ήταν κάποια στελέχη που κάποια στιγμή αποφασίστηκε διοικητικά να γίνει η αλλαγή στρατηγικής. Αποφασίστηκε ν’ αλλάξουμε και την λογική και να πάμε σε ένα πιο προπονητικοκεντρικό σύστημα, γιατί ο Νίκος Νιόπλιας έφυγε μετά τον αποκλεισμό από την Κηφισιά”.

Παράλληλα ο Μηνάς Λυσάνδρου αναφερόμενος στους στόχους του ΟΦΗ, εντός και εκτός γηπέδων έθεσε ξανά την δημιουργία ενός νέου γηπέδου: “Πάντα υπάρχουν δύο επίπεδα που δουλεύεις. Έξω από τις τέσσερις γραμμές η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική και το Black Flame Rising είναι το κερασάκι στην τούρτα και μπορώ να πω ότι είναι ένα κερασάκι σε μια τούρτα που ήδη υπήρχε. Προσωπικά είμαι fan των εγκαταστάσεων και νομίζω πως η αφετηρία είναι να έχεις σωστές εγκαταστάσεις, ήδη έχει γίνει η αρχή με το Βαρδινογιάννειο όπου βραβευτήκαμε, φέραμε την Άντερλεχτ και εκεί ήμασταν πρωτοπόροι και να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτήν. Σίγουρα ο μεγάλος στόχος είναι το γήπεδο, όποια ομάδα δεν έχει τέτοιο στόχο τότε πρέπει ν’ αλλάξει χώρο.

Είναι αυτονόητο πως βρισκόμαστε μέσα στους πρώτους έξι. Αν δεν στοχεύουμε σε αυτό και δεν πρέπει να είμαστε φοβικοί, είναι αδιανόητο να μην έχουμε στόχους. Όσο υπάρχει αυτό το σύστημα διεξαγωγής, στόχος πάντα θα είναι η είσοδος στα play offs, για να πω τον στόχο του κυπέλλου με την καρδιά μου θα πρέπει να δω την δομή της διοργάνωσης”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook