Ο Μανδάς, η υπόθεση Εθνική Ομάδα και τα αθηναϊκά ΜΜΕ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το ότι ο ΟΦΗ δεν έχει ερείσματα στην Αθήνα, είναι γεγονός. Όπως και το ότι η αθλητική δημοσιογραφία έχει πάει περίπατο.

Μια εβδομάδα τώρα διαβάζουμε στον αθλητικό τύπο ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ για την αποκλεισμό του Φορτούνη από την Εθνική Ελλάδας. Δίκαιο, για να είμαστε ειλικρινείς όταν μένει εκτός Εθνικής ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Μήπως όμως ήταν δίκαιο αυτό που έγινε με τον Μανδά και τον Τζολάκη, δίχως να υπάρχει καμία αμφιβολία για τις ικανότητες του Χανιώτη τερματοφύλακα. Όχι, δεν ήταν βεβαίως αλλά καθόλου τυχαία δεν έγινε η παραμικρή νύξη στα αθλητικά ΜΜΕ για την μη κλήση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Ένος γκολκίπερ που στην πρώτη του γεμάτη σεζόν, αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας βάσει της δημοφιλούς πλατφόρμας Sofascore, ο Ντέμης Νικολαΐδης τον έβαλε στην κορυφαία 11αδα του πρωταθλήματος και άλλες πολλές προσωπικές διακρίσεις που δίκαια τις συγκέντρωσε.

Ένα περίεργο σύστημα αξιών που χαρακτηρίζεται από τα αθηναϊκά ΜΜΕ και το οποίο βέβαια δεν μας εκπλήσσει. Προσεγγίζονται από αυτά που κάνουν… τζιζ και την ίδια ώρα κάνουν μόνο μαθήματα ηθικής και αξιών προς τρίτους.

Η υπόθεση μη κλήσης του Χρήστου Μανδά στην Εθνική Ελλάδας “θάφτηκε” από όλα τα αθηναϊκά ΜΜΕ και τα μόνα που σήκωσαν ψηλά το θέμα ήταν εκείνα του Ηρακλείου.

Εάν ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε χαλάσει τον κόσμο με διαρροές, κύκλους και τετράγωνα. Ο ΟΦΗ δεν το έκανε και ορθώς δεν το έκανε. Όταν λέμε και το εννοούμε πως “ο ΟΦΗ δεν είναι σαν τα μούτρα τους”, πρέπει και να το δείχνει στην πράξη.

Απλά για να ξέρουμε τι συμβαίνει και να έχουμε ανοικτά τα μάτια μας ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ούτε και θα γίνει ποτέ. Και πολύ περισσότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο των συμφερόντων και της διαπλοκής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook