H EΠΟ, οι κλίκες, ο Πογέτ και το μήνυμα στον Μανδά: Αλλαγή μάνατζερ ή μεταγραφή

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πέρα από την ικανότητα να διοργανώνουν “πετυχημένους” τελικούς δίχως κόσμο, κατάφεραν στην ΕΠΟ να μολύνουν και την Εθνική Ελλάδας με κλήσεις δίχως αξιοκρατικά κριτήρια και μηνύματα προς κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Πάντα η Εθνική ομάδα, κάθε αθλήματος, είναι ότι πιο ιερό υπάρχει για έναν επαγγελματία αθλητή. Ο μεγαλύτερος στόχος που μπορεί να βάλει ένας αθλητής είναι να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο. Το ότι έχουμε φτάσει πλέον στο 2023 και αποτελεί ελληνικό μονοπώλιο να μην υπάρχει αξιοκρατία πουθενά, είναι κάτι που δεν τιμάει την χώρα μας.

Φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε να γίνονται κλήσεις στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαιριστών που μπορεί να έχουν όλα τα προσόντα για να κληθούν αλλά την ίδια ώρα και ταυτόχρονα υπάρχουν άλλοι που είναι καλύτεροι. Ο Γκουστάβο Πογέτ με τις σημερινές κλήσεις του απέδειξε πως δεν τον ενδιαφέρει η Εθνική Ελλάδας, τον ενδιαφέρουν οι προσωπικές του σχέσεις, το ναυάγιο του ονείρου ενός νέου παιδιού όπως είναι ο Χρήστος Μανδάς που μετά από μια καταπληκτική χρονιά, όντας ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας της Superleague, θα έπαιρνε την παρθενική του κλήση στην Εθνική Ομάδα.

Δεν υπολόγιζε όμως ότι πίσω από τον Γκουστάβο Πογέτ υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που δεν είναι αξιών αλλά υπόγειο και σκοτεινό. Που είναι εκείνο που κόβει παίκτες, όπως τον Φορτούνη (για να μην χαρακτηριστούμε και άκρως οπαδικοί στην γραφή μας) και που εκείνοι είναι που αποφασίζουν, με την αμέριστη συνδρομή του Ουρουγουανού, ποιοι θα φορέσουν την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Αποφάσεις από τον Πογέτ που δείχνουν και στέλνουν μήνυμα προς κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει όνειρο να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας ότι δεν αρκεί να κάνει μια καλή σεζόν για να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο.

Θα πρέπει να προχωρήσουν σε μάνατζερ δικής τους επιλογής, να παίρνουν μεταγραφή πάλι σε ομάδες της αρεσκείας τους και παράλληλα να σταματήσουν να έχουν όνειρα ότι θα φορέσουν την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας αφού το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο εκβιαστικό τρόπο.

Ένα σύστημα που δεν είναι σύστημα αξιών, είναι κάτι χειρότερο φτάνοντας στο σημείο να μολύνουν την Εθνική Ελλάδας. Όπως το ίδιο είχε συμβεί και επί Φαν Σιπ όταν ο Πραξιτέλης Βούρος ήταν από τους κορυφαίους κεντριεκούς αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Ολλανδός είχε επιλέξει τον Μήτογλου των 5 συμμετοχών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook