Ο Διαμαντής, ο Μπαλογιάννης και η ανάγκη για ελληνικό κορμό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ θα κινηθεί στην αγορά για την ενίσχυση του ελληνικού του κορμού, όσο και αν αυτό δείχνει δύσκολο λόγω απουσίας ποιοτικών επιλογών παικτών πρώτης γραμμής.

Όπως έχουμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό, ο ΟΦΗ έχει επικεντρωθεί να κλείσει τις εσωτερικές υποθέσεις των Αποστόλη Διαμαντή και Κωνσταντίνου Μπαλογιάννη που μένουν ελεύθεροι την τελευταία μέρα του Ιουνίου. Ο ΟΦΗ βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δύο ποδοσφαιριστών, στους ίδιους έχει μεταφέρει τα δικά του θέλω ενώ η παραμονή τους στην ομάδα αποτελεί και επιθυμία του ίδιου του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Από εκεί και πέρα, ενώ στον ΟΦΗ περιμένουν τις απαντήσεις των δύο ποδοσφαιριστών ώστε να κλείσουν οι δύο υποθέσεις, η δική τους παρουσία είναι σε άμεση συνάρτηση με την ενίσχυση του ελληνικού κορμού. Κάτι που ο ΟΦΗ το επιχειρησε τα προηγούμενα χρόνια, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με επιλογές που δεν του βγήκαν ωστόσο κινήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση. Με εξαίρεση το περσινό καλοκαίρι που ο ΟΦΗ κινήθηκε μεταγραφικά σε αγορές εκτός Ελλάδας, αφού είναι δύσκολη η εύρεση Ελλήνων στο δικό του level και όχι ομάδας που θα παίζει για την παραμονή, φέτος εμφανίζεται η ίδια δυσκολία. Γιατί ναι μεν παρέμειναν οι Γιαννούλης, Σωτηρίου και Μαρινάκης ωστόσο την ίδια ώρα θα πρέπει να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ελληνικού κορμού του ΟΦΗ με παίκτες πρώτης γραμμής. Και κάποιος τώρα θα πει ότι δεν υπάρχουν, αυτή είναι μια πραγματικότητα.

Οι καλύτεροι Έλληνες είναι πανάκριβοι, ακόμα και για ομάδες πρώτης γραμής, και οι υπόλοιποι φροντίζουν να θαμπώνονται από τα χρήματα μέτριων ομάδων του εξωτερικού που δεν τους προσφέρουν τίποτα άλλο παρά μόνο καλά συμβόλαια αλλά ελάχιστες φιλοδοξίες.

Στον ΟΦΗ έχουν σκοπό να κινηθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού στοιχείου του ρόστερ τους ωστόσο πάνω από όλα, το σημαντικότερο θα είναι να έρθουν παίκτες με το βεληνεκές του Τσιλιανίδη, όπως συνέβη το 2019, ή του Μανδά και του Χριστογέωργου. Παίκτες που θα είναι σε θέση να βοηθήσουν και άμεσα αλλά και ν’ αποτελέσουν βασικά στελέχη του ΟΦΗ για τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook