Χουάν Νέιρα – Μιγκέλ Μεγιάδο: Γράφουν ιστορία και γίνονται οι μακροβιότεροι ξένοι στην ιστορία του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με την οριστικοποίηση της παραμονής του Χουάν Νέιρα, το δίδυμο των Αργεντινών όχι μόνο έχει ρίξει άγκυρα στο Ηράκλειο αλλά πρόκειται να γίνουν δύο εκ των μακροβιότερων ξένων στην ιστορία του ΟΦΗ.

Η είδηση με την οριστικοποίηση της παραμονής του Χουάν Νέιρα στον ΟΦΗ όχι μόνο έκανε χαρούμενους τους φιλάθλους της ομάδας αλλά ο ίδιος μαζί με τον Διόσκουρο του Μιγκέλ Μεγιάδο ετοιμάζονται να γράψουν την δική τους ιστορία με τα “ασπρόμαυρα”.

 

Η βασική φωτογραφία του κειμένου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Είναι από την άφιξη των δύο Αργεντινών στις 7 Ιουλίου 2018 όταν έκαναν το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό του ΟΦΗ μετρώντας από τότε πέντε ολόκληρα χρόνια και γράφοντας την δική τους ιστορία με το club.

 

Πέραν του ότι έχουν ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές με την φανέλα του ΟΦΗ, αποτελώντας μόλις 2 από τους 51 συνολικά που το έχουν πετύχει αυτό, οι Χουάν Νέιρα και Μιγκέλ Μεγιάδο πρόκειται να μπουν, αισίως, στην έκτη τους χρονιά με την ομάδα! Κάτι που από πλευράς ξένων, το έχουν πετύχει ελάχιστοι ποδοσφαιριστές στην 98χρονη ιστορία του συλλόγου.

 

Αρχικά να πούμε πως μπαίνοντας στην σεζόν 2023 – 2024, οι δύο Αργεντινοί αφήνουν πίσω τους ιερά τοτέμ του συλλόγου όπως οι Χάιμε Βέρα και Αλεσάντρο Ίσις που φόρεσαν την φανέλα του ΟΦΗ για μια πενταετία.

 

Για πέντε χρόνια αγωνίστηκαν στον ΟΦΗ επίσης και οι Πρέντραγκ Μίτιτς, Άριαν Μπεκιάι και Μετόντι Ντεγιάνοφ που επίσης μετρούν τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την φανέλα του.

Από πλευράς συμμετοχών μάλιστα αξίζει να πούμε πως ο Αλβανός τερματοφύλακας είναι και ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής, σε συμμετοχές έχοντας αγωνιστεί με την φανέλα του ΟΦΗ σε 159 παιχνίδια και τον ακολουθεί ο Σέρβος επιθετικός με μόλις ένα λιγότερο!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook