Βασιλάκης στον AthleticΣΠΟΡΦΜ 104,2: Αυτά μου είχε πει ο Γκέραρντ για Σαραβάκο – Γιατί ήθελε να τον φέρει στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Βασιλάκης που αποκάλυψε την επιθυμία του Γκέραρντ να φέρει τον Δημήτρη Σαραβάκο στον ΟΦΗ, μίλησε στον AthleticΣΠΟΡΦΜ 104,2 αποκαλύπτοντας και μια μεταξύ τους συζήτηση.

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος που ασχολείται και με το ρεπορτάζ του ΟΦΗ από το 1985 μίλησε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή για την αποκάλυψη για τον Δημήτρη Σαραβάκο όπου μάλιστα ανέφερε και μια ιδιωτική συζήτηση μεταξύ του ίδιου και του Ευγένιου Γκέραρντ: “Η ιστορία με τον Δημήτρη Σαραβάκο έγινε όταν έφυγε από την ΑΕΚ και επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να κλείσει την καριέρα του, ο Γκέραρντ το θεώρησε ως μια ευκαιρία. Εμείς τότε σε μια συνάντηση που κάναμε με τον Γκέραρντ, του είπαμε θα πάρεις τον Σαραβάκο που είναι 35, 36 χρονών και μας λέει: Είναι τόσο καλό παιδί και τόσο καλός χαρακτήρας που πέραν του ότι θα βοηθήσει την ομάδα και θα δώσει ότι μπορεί, φανταστείτε να έχω τον Σαραβάκο και να τον βλέπουν στο Βαρδινογιάννειο γύρω τους μικρά παιδιά 16 και 17 χρονών, να βάζω τα πιτσιρίκια να παίζουν μπάλα μαζί του; Εγώ τον θέλω για αυτόν τον λόγο στον ΟΦΗ, να προπονούνται μαζί με τον Σαραβάκο, και μόνο που θα τον βλέπουν δίπλα τους τα μικρά παιδιά, είναι κάτι πολύ σημαντικό”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Βασιλάκης στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ:Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη συνέντευξη που είχα κάνει στον Ευγένιο Γκέραρντ, όταν πήγα στο σπίτι του τρελάθηκα με την βιβλοθήκη του και ως βιβλιοφάγος και εγώ τρελάθηκα γιατί τον τότε προπονητή τον είχαμε εντελώς διαφορετικά από ότι είναι σήμερα.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, ήταν ένας οραματιστής και πρόσεχε πάντα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Φανταστείτε πως στο πρώτο παιχνίδι με την Ατλέτικο είχα την πληφορόρηση ότι εάν ο Μοασίρ φάει ένα δυνατό χτύπημα, τότε εξαφανίζεται από το γήπεδο. Τον είχα ενημερώσει παραμονές του αγώνα και τρελάθηκε, πράγματι έδωσε εντολή και στην πρώτη φάση του παιχνιδιού ο Μοασίρ τρώει ένα δυνατό χτύπημα από τον Παυλόπουλο και έκτοτε εξαφανίστηκε σε όλο το ματς”.

Για το Black Flame Rising: “Αυτό που γίνεται είναι εξαιρετικά σημαντικό και παράλληλα πρωτοποριακό για την Ελλάδα αφού δεν έχει επαναληφθεί ξανά. Τέτοια γεγονότα καθιερώνουν έναν σύλλογο ακόμα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, όπως συμβαίνει τώρα με τον ΟΦΗ. Είναι κάτι που μένει, θα μείνει και συμπυκνώνει την ιστορία του ΟΦΗ τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να σέβεται την ιστορία της, πρέπει να γνωρίζετε πως στο εξωτερικό τα αρχεία είναι διατεθειμένα και πηγαίνουν επιστήμονες της αθλητικής ιστορίας και δουλεύουν πάνω σε αυτά. Ο Μιχάλης Μπούσης ήρθε και ανέλαβε τον ΟΦΗ επειδή είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει κόσμο, διαφορετικά δεν θα το έκανε. Είναι ξεκάθαρα αυτά τα πράγματα, αλλιώς για ποιον λόγο να το κάνει; Πάνω από όλα είναι ο κόσμος των ομάδων, τα υπόλοιπα έπονται. Αν είχε τραβήξει άλλη ομάδα, τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ, τώρα δεν θα υπήρχε στον χάρτη”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook