Ένας ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και ένα μεγάλο ΑΝ…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης αποχωρεί από τον ΟΦΗ έπειτα από 4 χρόνια και το μυαλό όλων πάντα θα γυρίζει στον Μάη του 2020.

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης αποτέλεσε την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της εποχής του Μιχάλη Μπούση το καλοκαίρι του 2019. Ένας ποδοσφαιριστής που έδειχνε τον δρόμο για τα επόμενα χρόνια και που τότε αποτέλεσε μια μεταγραφή – σφραγίδα για τη νέα εποχή του club. Ένας παίκτη που βρισκόταν στα ραντάρ άλλων ελληνικών ομάδων και όμως ο ΟΦΗ και ο Γιάννης Σαμαράς τον έπεισαν να κατέβει στο Ηράκλειο και τελικά να ρίξει άγκυρα για την επόμενη τετραετία.

Η πρώτη του σεζόν; Μαγική, αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του ΟΦΗ εκείνης της περιόδου ώστε να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 20 ολόκληρα χρόνια μετρώντας 26 συμμετοχές συνολικά και 7 γκολ.

Η καλύτερη χρονιά στην επαγγελματική του καριέρα έμελλε να είναι και η πρώτη με τα “ασπρόμαυρα” φτάνοντας μέχρι το κατώφλι της Εθνικής ομάδας και μια… κλήση που δεν έφτασε ποτέ, αρχικά λόγω covid και στην συνέχεια λόγω εκείνου του καταραμένου Μάη του 2020. Μια προπόνηση, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή στις προπονήσεις, στο “Γεντί Κουλέ” και ένας χιαστός που έφτασε στο σημείο να τον ταλαιπωρεί για τρία ολόκληρα χρόνια. Ο “Τσίλια” στο απόγειο της ποδοσφαιρικής του καριέρας και ενώ ήταν στα ραντάρ ευρωπαϊκών ομάδων, ξαφνικά βρίσκεται να μένει εκτός για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ένας τραυματισμός για τον οποίο έχει μιλήσει πάρα πολλές φορές ανοικτά και δίνοντας παράλληλα συμβουλές για την ψυχολογική στήριξη όλων των αθλητών που πολλές φορές περνούν σοβαρούς τραυματισμούς. Ένα παιδί που πραγματικά είχε σοβαρή άποψη και δεν δίσταζε να παίρνει θέση δημόσια, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ελλήνων αθλητών, σε θέματα που αφορούσαν την ελληνική κοινωνία.

 

Πράγμα σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό όταν οι περισσότεροι αρέσκονται στο να γίνονται influencers από το να ασχολούνται με πραγματικά σοβαρά θέματα που μας αφορούν όλους μας.

Ένας αθλητής – κόσμημα για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του, ένας πραγματικός μαχητής που, για τον ΟΦΗ, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Άλλωστε κακά τα ψέμματα φαινόταν εδώ και καιρό πως δεν βρισκόταν στα πλάνα του Βάλντας Νταμπράουσκας, ο Λιθουανός τεχνικός του έδινε ολοένα και λιγότερο χρόνο συμμετοχής σε ένα σύστημα που έτσι και αλλιώς δεν έδινε πολύ… χώρο σε παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά. Ακόμα και το περσινό καλοκαίρι που τον βρήκε δυνατό και φορτσάτο αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ΟΦΗ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία, παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος είδε την ατυχία να του χτυπάει ξανά την πόρτα με το ξαφνικό πρόβλημα στην φτέρνα που τον κράτησε εκτός γηπέδων για σημαντικό χρονικό διάστημα.

 

Τέσσερα χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2019, οι τίτλοι τέλους έφτασαν την 16η Μαΐου του 2023 με τις δύο πλευρές να κάνουν γνωστό ότι δεν συνεχίζουν μαζί πλέον και ένα μεγάλο “αν” και “αχ” να πλανάται πάνω από την ατμόσφαιρα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook